• Корисни помагала

  Кинези ленти

  750,00 ден
  • Кинези ленти изработени од природен материјал (100% памук);
  • На внатрешната страна има акрилен лепак кој служи за фиксација на лентата и е водоотпорен;
  • Брановидната структура овозможува одлична адхезивност и долготрајност на лентата прилепена на кожата, без ограничување на нејзината растегливост и движењата на телото;
  • Едно пакување има 5 метри должина и 5 см ширина;
  • Достапна боја: беж.
  Додај во кошничка
 • Останато

  Механички апарат за крвен притисок – Pic Classic Stethomed

  980,00 ден
  • Мануелен апарат со манометар и стетокскоп за секојдневно мерење на крвниот притисок.
  • Составен е од манжетна, стетоскоп и манометар и е спакуван во практична торба.
  • Дијаметар на мерач со големина 5 см со тежина од 260 г.
  Додај во кошничка
 • Останато

  Дигитален апарат за крвен притисок – Pic Lite rapid wrist

  1.780,00 ден
  • LITE RAPID WRIST апарат за мерење на крвниот притисок на рачниот зглоб;
  • Мал практичен, спакуван во торба, што овозможува да го носите секогаш со себе;
  • Има технологија за брзо мерење на податоците веднаш штом уредот ќе почне да пумпа;
  • Индикатор за нивото на крвниот притисок;
  • Детектор за неправилно чукање на срцето;
  • Просек од три последни мерења;
  • 2*60 меморија за датум и време;
  Додај во кошничка
 • Останато

  Дигитален апарат за крвен притисок – Pic Lite Rapid

  2.170,00 ден
  • LITE RAPID е едноставен дигитален апарат за мерење на крвниот притисокна надлактица;
  • Има технологијата за брзо мерење на податоците веднаш штом уредот ќе почне да пумпа;
  • Индикатор за нивото на крвниот притисок;
  • Детектор за неправилно чукање на срцето;
  • Широка манжетна за прицврстување (M-L) 22-42 cm;
  • Просек од последните три мерења;
  • 2*60 меморија за датум и време;
  Додај во кошничка
 • Останато

  Дигитален апарат за крвен притисок – Pic Cardio Free

  2.240,00 ден
  • Дигитален апарат за мерење на крвен притисок дизајниран и произведен со најсовремена технологија.
  • Eдноставен и лесен за употреба, идеален за секојдневно следење на притисокот.
  • Се поставува на надлактицата и за неколку секунди го мери крвиот притисок и срцевиот пулс.
  • Апаратот има аларм кој се активира при неправилно отчукување на срцето.
  • Има LCD дисплеј 44 × 60 mm и меморија на последните 60 вредности.
  • Работи на две алкални батерии од 1,5V.
  Додај во кошничка
 • Останато

  Дигитален апарат за крвен притисок – Pic Cardio Simple

  2.650,00 ден
  • Автоматски монитор за крвен притисок за често следење со брзи мерења на крвниот притисок.
  • Екран: ЛЦД -екран 44х60 мм.
  • Брз и точен приказ за мерење во фаза на компресија.
  • Прикажува неправилно чукање на срцето.
  • Просек на последните 3 мерења.
  • Датум и време на мерењата.
  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) APDT-TP/APFR-TP – Alps®

  Силиконска навлака со градуирана дебелина на материјалот, од подебел слој на предната страна кон потенок слој на задниот дел, за да обезбеди поголема слобода на движење на корисниците. Во предниот дел навлаката има дебелина од 6 мм, а во задниот 3 мм. Со ова се обезбедува помала иритација и високо ниво на заштита на коскените делови.  Навлаката се препорачува за корисници со подколена ампутација (транстабијална), со средно и високо ниво на активност.

  Додај во кошничка
 • Стапала

  Карбонско стапало Mahi

  Со својот уникатен систем на зглобна карбонска пружина, Мahi уште подобро го реплицира ефектот на мускулите и тетивите на природното стапало. Mahi овозможува пријатно движење, со многу поголема динамичност и неспоредливо ниво на мобилност. Со својот елегантен финиш, мат црн изглед и пружина од јаглеродни влакна, Mahi се издвојува од конкуренцијата. Една од првите карактеристики што сe забележува кај ова стапало е неговата многу мала височина. Може да се каже дека е стапало со низок профил.

  • Мека, балансирана амортизација при нагазување на пета, за подобар трансфер во фаза на целосно оптоварување на стапалото.
  • Ефикасно, стабилно оптоварување на стапалото, одлична распределба на тежината.
  • Mahi обезбедува најмалку 8 ° на странична инклинација (инверзија и еверзија), гарантирајќи одлична стабилност на кој било терен.
  Додај во кошничка
Shopping Cart