Вертикализатор – Cat I

Шифра: 7301CAT1 Категорија: Ознака:

102.280,00 ден

 • Статичкиот вертикализатор CAT I е создаден да помогне на децата да се прилагодат на исправена положба;
 • Стоењето придонесува децата да стекнат нови искуства од околината, го стимулираа нивниот психо-физички развој, ги регулира физиолошките процеси и го оксигенизира телото на детето;
 • Прилагодлив агол на навалување (25°-85°), додека системот на ремени овозможува безбедност на детето.

Технички карактеристики:

 • Ширина: 54 см
 • Должина: 100 см
 • Висина: 73 см
 • Тежина: 17 кг

Медицински индикации

 • Инфантилна церебрална парализа – различни облици.
 • Менингомиелоцела.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок.
 • Мускулни болести поврзани со пареза и парализа.
 • Генетски заболувања поврзани со пареза.
 • Други нарушувања поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем.
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот и ‘рбетниот мозок и повреда на долните екстремитети.

Карактеристики

 • Стабилна конструкција: уредот обезбедува соодветна стабилност и безбедност на пациентот.
 • Тивко работење: пневматскиот амортизер и електро активаторот обезбедуваат тивко работење.
 • Аеричен тапацир: уредот има 3D аеричен и хипоалерген тапацир со кој кожата е подолго сува!
 • Лесен за користење: лесен за прилагодување и склопување.
 • Пневматска поддршка: пневматскиот амортизер помага за соодветно прилагодување на аголот навалување.
 • 3D потпирачи за нозе: 3D прилагодувањето овозможува поставување на нозете во сите насоки.
 • Гаранција од 24 месеци: има гаранција од 24 месеци и обезбеден сервис после гарантниот период.

Стандардна опрема

 • Рам со тркалца со сопирачки;
 • Стабилизатор за нозете;
 • Пелоти со ремени за стабилизација на карлицата;
 • Пелоти со ремени за стабилизација на градите;
 • Абдукционен клин;
 • Масичка;
 • Мека покривка за масичката;
 • Гасен амортизер.

Дополнителна опрема

 • Појас за поддршка на главата;
 • Сандали со 3-димензионално прилагодување;
 • Масичка за мануелна терапија;
 • Масичка со сад;
 • Танго тркала: нечујни/нерѓосувачки/едносмерни
 • Прилагодлив граден потпирач.
 • Стабилизатор за нозе.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Вертикализатор – Cat I”
Shopping Cart