Протези и компоненти за долни екстремитети

Колена

Коленскиот зглоб заедно со лежиштето   и стапалото се најважните  функционални компоненти на натколената протеза. Правилниот избор на коленски зглоб е многу  важен за функцијата и сигурноста на протезата . 

Навлаки

Навлаките за чкунка се изработени од мек и еластичен материјал. Тие го зголемуваат чувството на сигурност и го спречуваат извлекувањето на протезата,а  истовремено ја зголемуваат удобноста при носење на протезата.

Стапала

Современите стапала кои се вградуваат во протези кај пациенти со висок степен на активност нудат на корисникот сличен од како кај луѓе без ампутација. Со сличен ритам и должина на чекорот.

Петар Петровски - Корисник на C Leg

“Не се откажувајте – никогаш не знаете што може да ви донесе животот. Да, може сега е тешко – но ќе биде подобро… Најбитно од се е начинот на кој размислувате и борбата сами со себе. Значи САМИТЕ СО СЕБЕ ви е најголемата борба – кога тоа ќе го пребродите, јас мислам дека ќе можете да направите се.”

Shopping Cart