• Индивидуални производи

  Потколен апарат со скочен зглоб и метална сандала

  2304 | Потколен апарат со скочен зглоб и метална сандала

  • Механичка ортоза која се изработува по индивидуална мерка од метални шини поставени на надворешната и внатрешната страна на ортозата;
  • Зависно од тежината и активноста на корисникот металните шини може да се челични или од алуминиумска легура со кои ортозата станува полесна;
  • Помага кај паднато стапало независно од која причина;
  • Ортозата има и механички скочен зглоб кој е споен со метална сандала која го опфаќа стапалото и преку која се облекува чевел изработен по мерка;
  • За подобра удобност обложена е со филц и природна кожа.
  • Користење на ортопедски чевли во спој со ортозата е неопходно.       
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Корективен апарат за корекција на скочен зглоб

  2608 | Корективен апарат за корекција на скочен зглоб (Редерсман)

  • Динамична потколена ортоза која се изработува по индивидуален отисок има вграден флексибилен и еластичен зглоб за глужд, со што се овозможува оптимална контрола на глуждот и стапалото.
  • На задната страна на ортозата вграден е граничник со кој се ограничува и регулира прекумерно спуштање на стапалото.
  • Овозможува добра поддршка кај нестабилност во валгус или варус (навалување на глуждот).
  • За поголема удобност постои можност за обложување на внатрешноста на ортозата како и можност за додавање на индивидуално произведена влошка под стапалото.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  2610 | Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  • Ортоза на глуждот (AFO), која е изработена по индивидуален отисок, помага за подобрување на начинот на одење преку спречување или ограничување на несакани движења на потколеницата и стапалото, притоа давајќи поддршка на послабите мускули на потколеницата.
  • Исто така се користи за одржување на позицијата на скочните зглобови, корекции на деформитети и помага во намалувањето на спастичноста.
  • Изработена е од пластика со можност заради поголема удобност да се обложи од внатрешната страна на ортозата.
  Додај во кошничка
 • Антидекубитални перници

  Перниче од полиуретан со мемориска пена

  3.225,00 ден

  3215 | Перниче од полиуретан со мемориска пена обложено со текстил

  Партиципација: 0%

  • Перниче од полиуретан со мемори пена наменето за лица кои поголемиот дел од времето го поминуваат седејќи.
  • Се препорачлива за лица со посебни потреби во инвалидски колички.
  • Внатрешниот материјал на перницата е изработен од 100% VISCO.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер

  1.260,00 ден

  2601| Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер со механизам за прилагодување на абдукција и аддукција

  • Го задржува колкот во правилна положба и помага за нормално развивање на колковите;
  • Големината се одредува според обем на стомак;

   

  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  2610 | Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  • Ортоза за скочен зглоб (AFO), изработена по индивидуален отисок;
  • Помага за подобрување на начинот на одење преку спречување или ограничување на несакани движења на потколеницата и стапалото, притоа давајќи поддршка на послабите мускули на потколеницата;
  • Се користи за одржување на позицијата на скочните зглобови, корекции на деформитети и помагаат во намалувањето на спастичноста;
  • Изработена е од пластика со можност заради поголема удобност да се обложи од внатрешната страна на ортозата.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Стандардна лесна инвалидска количка Eclips X2

  30.119,00 ден

  3109 | Лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Изработена од алуминиум со темен рам и гуми, кои и даваат модерен и современ изглед;
  • Тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Наслонот се склопува, со што зазема помалку место при транспорт;
  • Кочници за помошникот: важна функција која дава сигурност, при туркање на количката низ стрмни површини;
  • Ротирачки потпирачи за нозе, кои се подесуваат по висина и се отстрануваат;
  • Задните тркала лесно се демонтираат без алат;
  • Може да се промени висината на седење според потребите на корисникот;
  • Балансер против превртување;
  • Седиштето и наслонот се изработени од материјал AirFlow кој овозможува воздухот слободно да циркулира.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Стандардна лесна инвалидска количка – START M2S

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива лесна количка која може да се изработи индивидуално според потребите на корисникот;
  • Изработена од алуминиумски рам;
  • Висината на потпирачите за раце и длабочината на седиштето може да се подесуваат рачно и без алат;
  • Можност за поставување на тркалото на три различни позиции, за да се прилагоди центарот на гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се одбива поголема стабилност или подвижност;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина, ротираат и се отстрануваат;
  • Задните тркала се демонтираат лесно без алат;
  • Може да се подеси затегнатоста на наслонот;
  • Лесна за транспорт;
  • Балансер против превртување;
  • Количката може индивидуално да се догради и со:
   Потпирачи за лица со пократки долни екстремитети;
   Потпирачи кои се подигнуваат според висината на нозете.
  Додај во кошничка
Shopping Cart