Производи на товар на ФЗОРСМ

 • Колички

  Стандардна лесна инвалидска количка Eclips X2

  30.119,00 ден

  3109 | Лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Изработена од алуминиум со темен рам и гуми, кои и даваат модерен и современ изглед;
  • Тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Наслонот се склопува, со што зазема помалку место при транспорт;
  • Кочници за помошникот: важна функција која дава сигурност, при туркање на количката низ стрмни површини;
  • Ротирачки потпирачи за нозе, кои се подесуваат по висина и се отстрануваат;
  • Задните тркала лесно се демонтираат без алат;
  • Може да се промени висината на седење според потребите на корисникот;
  • Балансер против превртување;
  • Седиштето и наслонот се изработени од материјал AirFlow кој овозможува воздухот слободно да циркулира.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Стандардна лесна инвалидска количка – START M2S

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива лесна количка која може да се изработи индивидуално според потребите на корисникот;
  • Изработена од алуминиумски рам;
  • Висината на потпирачите за раце и длабочината на седиштето може да се подесуваат рачно и без алат;
  • Можност за поставување на тркалото на три различни позиции, за да се прилагоди центарот на гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се одбива поголема стабилност или подвижност;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина, ротираат и се отстрануваат;
  • Задните тркала се демонтираат лесно без алат;
  • Може да се подеси затегнатоста на наслонот;
  • Лесна за транспорт;
  • Балансер против превртување;
  • Количката може индивидуално да се догради и со:
   Потпирачи за лица со пократки долни екстремитети;
   Потпирачи кои се подигнуваат според висината на нозете.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Стандардна лесна инвалидска количка – D200

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива мултифункционална количка, изработена од алуминиум со голем број на можности за прилагодување според потребите на корисникот;
  • Потпирачите за раце се прилагодуваат по висина и длабочина и се отстрануваат;
  • Се подесува аголот и висината на потпирачите за нозе, со можност за отстранување на истите;
  • Задните тркала лесно се отстрануваат без алат;
  • Висината на седење се прилагодува во три позиции;
  • Има балансер прoтив превртување.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Лесна инвалидска количка – V200

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива лесна инвалидска количка со можност за персонализација според потребите на корисникот;
  • Изработена од алуминиум;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина, ротираат и отстрануваат;
  • Задните тркала се отстрануваат лесно без алат;
  • Алуминиумски кочници;
  • Длабочината на седиштето се подесува во две позиции;
  • Висината на седиштето се подесува во четири позиции;
  • Аголот на седиштето се подесува во пет позиции;
  • Висината и длабочината на потпирачите за раце се подесуваат во три позиции;
  • Балансер против превртување.
  Додај во кошничка
 • Колички

  Лесна инвалидска количка – V300

  30.119,00 ден

  3109 | Стандардна лесна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива количка за трајно користење со можност за индивидуално подесување;
  • Изработена од алуминиум;
  • Има ротирачки потпирачи за нозе, кои се подесуваат по висина и се отстрануваат;
  • Потпирачите за раце се подесуваат во висина, длабочина и се отстрануваат;
  • Вграден џеб за мобилен телефон под седиштето;
  • Можност за поставување на тркалото на три различни позиции, за да се прилагоди центарот на гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се одбива поголема стабилност или подвижност;
  • Задните тркала лесно се демонтираат без алат;
  • Балансер против превртување.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за корекција на скочен зглоб – Детски

  2608 | Корективен апарат за корекција на скочен зглоб (Редерсман)
  Оваа динамична потколена ортоза која се изработува по индивидуален отисок има вграден флексибилен и еластичен зглоб за глужд, со што се овозможува оптимална контрола на глуждот и стапалото. На задната страна на ортозата вграден е граничник со кој се ограничува и регулира прекумерно спуштање на стапалото.
  Пружа добра поддршка кај нестабилност во валгус или варус (навалување на глуждот).
  За поголема удобност постои можност за обложување на внатрешноста на ортозата како и можност за додавање на индивидуално произведена влошка под стапалото.

  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Аталанта апарат за исчашени колкови за одење

  2605 | Аталанта апарат за исчашени колкови за одење
  Оваа ортоза ја подобрува стабилноста на колкот со поддршка и позиционирање на колковите во оптимална позиција бидејќи овозможува контролиран опсег на движење. Топчестите зглобови на натколениците и страничните зглобови на колкот овозможуваат контролирани движења. Оваа детска ортоза за колкови може да се користи пост-оперативно за одржување на корегираната хируршка положба или за обезбедување максималната функција на пациентот за време на секојдневниот живот. Подобреното налегнување на колкот поттикнува правилно обликување на ацетабуларниот и феморалниот дел и ја намалува можноста за сублуксација и дислокација.
  Овој производ се користи по препорака и надзор на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Натколен пластичен апарат со зглоб во колено и скочен зглоб

  2105 | Натколен пластичен апарат со зглоб во колено и скочен зглоб
  Оваа ортоза е изработена по индивидуален отисок од полипропилен странично појачана со метални шини од алуминиумска легура. Според состојбата на корисникот, индикациите за нејзино користење и целта на третманот со ортозата коленските зглобови може да се со кочница или слободни.
  Доколку е потребно, поради поддршка на лумбален дел се изведува во спој со пластичен корсет и зглоб во колк.
  Поради материјалите кои се вградуваат се одликува со помала тежина. За подобра удобност обложена е со меки сунѓерести материјали кои не примаат пот и влага со што одржувањето на хигиена е подобрено.
  Можна изведба ламиниран со карбонски влакна со што ортозата станува уште полесна и поцврста.

  Додај во кошничка
Shopping Cart