• 'Рбет

  Корсет платнен лумбален со метални шини

  1.655,00 ден

  2511 | Корсет платнен лумбален со метални шини

  • Корсет платнен лумбален наменет за ублажување на оптоварувањето во ‘рбетoт и за намалување на болката;
  • Изработен од еластичен материјал кој овозможува воздухот да циркулира, совршено се прилагодува на анатомијата на телото и е удобен за носење;
  • Во задниот дел има четири метални шини кои даваат поголема поддршка во лумбалниот дел;
  • Во предниот дел има две лепенки, повисок заден дел и странични лепенки за дополнително затегнување.
  • Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.
  • Се препорачува и како заштита при дигање на потешки предмети и физичка активност.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО

  2506 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО

  • Корсетот тип ТЛСО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • ТЛСО е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  2505 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  • Корсетот тип ШЕНО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • Шено е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ЦБВ

  2504 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ЦБВ

  • Грбна ортоза за корекција на деформитети, изработена од термопластичен материјал.
  • ЦБВ корсетот се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза тип ЦБВ/Шено (детски)

  2504/2505 | Корсет за кифоза или сколиоза тип ЦБВ/ШЕНО

  • Детски корсет тип ЦБВ/ШЕНО се изработува индивидуално, при што се користи современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • Се користат за корекција на деформитети и се изработени од термопластичен материјал.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза тип ТЛСО – Детски

  9.056,00 ден

  2506 | Корсет за кифоза или сколиоза тип ТЛСО – Детски

  • Корсетот тип ТЛСО прави растеретување и стабилизација во торакален и лумбален дел на `рбетен столб кај скршеници кај деца.
  • Со алуминиумската конструкција овозможува ограничување на латерална флексија.
  • Изработен е од алуминиум обложен со мек и пријатен материјал.
  Додај во кошничка
 • Појаси и мидери

  Појас за еднострана препонска кила

  801,00 ден

  7404 | Појас за еднострана препонска кила

  • Појас за еднострана препонска кила, со додаток во форма на перниче кое се поставува на хернијата и врши благ притисок на килата;
  • Со неговото носење се намалува можноста за вклештување на кила при напнување, кашлање или тешка физичка работа.
  • Поставувањето е едноставно со помош на лепливи ленти;
  • Може да се носи пред операција како поддршка и после операција како превенција.
  Одбери опции
 • Појаси и мидери

  Појас за двострана препонска кила

  1.201,00 ден

  7405 | Појас за двострана препонска кила

  • Појас за двострана препонска кила, со додаток во форма на перниче кој се поставува на хернијата и врши благ притисок на килата;
  • Со неговото носење се намалува можноста за вклештување на кила при напнување, кашлање или тешка физичка работа.
  • Поставувањето е едноставно со помош на лепливи ленти;
  • Може да се носи пред операција како поддршка и после операција како превенција;
  Додај во кошничка
Shopping Cart