Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер

1.260,00 ден

2601| Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер со механизам за прилагодување на абдукција и аддукција

  • Го задржува колкот во правилна положба и помага за нормално развивање на колковите;
  • Големината се одредува според обем на стомак;

 

ФЗОМ Медицински индикации

Q65(Q65.0-Q65.9) Конгенитални деформации на колкот, при луксација на колк кај деца.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед или физијатар.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер”
Shopping Cart