Перниче од полиуретан со мемориска пена

3.225,00 ден

3215 | Перниче од полиуретан со мемориска пена обложено со текстил

Партиципација: 0%

  • Перниче од полиуретан со мемори пена наменето за лица кои поголемиот дел од времето го поминуваат седејќи.
  • Се препорачлива за лица со посебни потреби во инвалидски колички.
  • Внатрешниот материјал на перницата е изработен од 100% VISCO.

ФЗОМ Медицински индикации

Додатоци на инвалидски колички се препишуваат за посебни потреби на осигуреното лице како додатоци на инвалидската количка со соодветни индикации.

Препишува

Правото на додатоци за инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење на лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Перниче од полиуретан со мемориска пена”
Shopping Cart