Производи на товар на ФЗОРСМ

 • Индивидуални производи

  Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса

  2403 | Пасивна подлакотна ортоза од пластична маса
  Пасивната подлакотна ортоза е изработена од полиетилен и ги опфаќа подлактицата и дланката. Предноста на индивидуалната ортоза е во тоа што се изработува по индивидуален отисок на пациентот и се обликува според неговите потреби. Опфатот на шаката и прстите , позицијата на зглобот за шаката, притисокот и поддршка на одредени мускули, ограничувањата на движењата, дебелината на материјалот и поставеноста на лепливите ленти е индивидуализирано според индикациите и потребите на корисникот.

  Овие ортози се соодветни за лица со: Остеоартритис, Карпал тунел и при флакцидно паѓање на шаката. Изработена е од полиетилен. Лепливите ленти овозможуваат лесно поставување и вадење на ортозата заради одмор и одржување на хигиена.

  Додај во кошничка
 • Колички

  Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAB

  34.347,00 ден

  3106 | Инвалидска количка за церебрална парализа

  3106DAB е инвалидска количка за лица со церебрална парализа.

  3106DAB може целосно индивидуално да се прилагоди. Едноставна е за користење. Кога со експерт ќе се дефинира потребната положба на седење, со неколку едноставни потези се подесува седиштето и ремените.
  Количката има алуминиумски рам, можност за наклонување на седиштето (тилт), преклопни потпирачи за нозе, демонтажни потпирачи за раце, подесливи потпирачи за тело, градни појаси, абдукционен клин и подеслив потпирач за главата. Количката има и рачни кочници за придружникот.

  Додај во кошничка
 • Колички

  Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAA

  34.347,00 ден

  3106 | Инвалидска количка за церебрална парализа

  3106DAA e инвалидската количка  за лица со церебрална парализа.
  Едноставна е за користење и подесување. Има можност за наклонување на седиштето (тилт) и подесување на наклонот на потпирачот на грбот. Седиштето се подесува за секој корисник индивидуално. Кога со експерт ќе ја дефинирате положбата, со неколку едноставни потези се подесува седиштето вклучувајќи ги и ремените.

  Има абдукционен клин, демонтажни и подесливи потпирачи за нозете, подеслив наслон за главата, подесливи страници за фиксација на торзото, демонтажни потпирачи за раце подесливи по висина, ремени за фиксација на телото.

  Додај во кошничка
 • Детски колички

  Детска инвалидска количка – 3105ASA

  15.500,00 ден

  3105 | Детска инвалидска количка – Стандард

  3105ASA e склоплива детска инвалидска количка.

  3105ASA има челичен рам, преклопни потпирачи за раце, демонтажни и преклопни потпирачи за нозе. Лесно достапни кочници на задните тркала. Склоплива е за полесен транспорт и чување. Достапна е во четири бои на рамот, црвена, сина, жолта и зелена.

  Додај во кошничка
 • Детски колички

  Детска инвалидска количка – Trigo kids T/S

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Vermeiren Trigo kids T/S е активна склоплива детска инвалидска количка.

  Trigo постои во S и T верзија. Верзијата „S“ е спортска. Лесна е и може брзо да се прилагоди на потребите на детето. Најдобар услов за  добар развој на детето е правилното седење. За поактивно или попасивно возење се подесува на позицијата на задните тркала (подесување на тежиштето) и висината на седиштето од подлогата. Во основната верзија, со најмала ширина на седиштето, инвалидската количка тежи само 9,8 кг со тркалата. Задните тркала се со модерен дизајн, лесно демонтажни и подесливи по висина.  Кочниците се лесно достапни.

  Додај во кошничка
 • Детски колички

  Детска инвалидска количка – Sagitta kids

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Vermeiren Sagitta kids е  активна детска инвалидска количка со крут рам.

  Sagitta kids може целосно индивидулно да се прилагоди на потребите на корисникот. Рамот е конструиран на таков начин што може да се менува ширината на седиштето. Различните можности за прилагодување го пратат растот и развојот на детето. Заради компактниот дизајн и малата тежина количката е лесно управлива.

  Додај во кошничка
 • Инвалидски колички - Стандардни

  Инвалидска собна количка- Стандард Jazz S50

  11.031,00 ден

  3102 | Инвалидска собна количка – Стандард

  Партиципација: 0%

  • Цврста и склоплива рамка;
  • Ергономски рачки за туркање;
  • Потпирачите за раце и нозе се демонтираат;
  • Задните тркала лесно се демонтираат;
  • Алуминиумски кочници;
  • Можност за избор на полни или пневматски задни гуми;
  • Ремени за фиксација на нозете;
  • Ги исполнува највиските ЕУ стандарди за квалитет и функционалност;
  • Има можност да се прилагоди на голем број додатоци.
  Одбери опции
 • Инвалидски колички - Стандардни

  Собна инвалидска количка – Стандард

  11.031,00 ден

  3102 | Инвалидска собна количка – Стандард

  Партиципација: 0%

  • Склоплива собна инвалидска количка со метална рамка;
  • Има ремени за фикасија на нозете и ротирачки потпирачи кои можат да се отстранат;
  • Потпирачите за раце може да се подигнат;
  • Алуминиумски кочници;
  • Полни задни и предни гуми;
  • Лесна за транспорт;
  • Задните тркала лесно се демонтираат.
  Додај во кошничка
Shopping Cart