• Инвалидски колички - Стандардни

  Инвалидска собна количка- Стандард со адаптација за WC

  12.811,00 ден

  Цената е со вклучена адаптација

  3102 | Инвалидска собна колчичка – Стандард со адаптација за WC

  *Потребна е дополнителна потврда за адаптација за WC(3201)

  Партиципација: 0%

  • Склоплива инвалидска количка со метален рам;
  • Адаптација за WC;
  • Потпирачите за раце се подигнуваат;
  • Потпирачите за нозе се преклопуваат и демонтираат;
  • Лесна за транспорт и складирање.

   

  Додај во кошничка
 • Инвалидски колички - Стандардни

  Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард

  14.150,00 ден

  3101 | Универзална инвалидска колчичка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард

  Партиципација: 0%

  • Мултифункционална склоплива механичка инвалидска количка со метален рам;
  • Потпирачите за грб и нозе се подесуваат и можат да се постават хоризонтално, што му овозможува на корисникот да биде во лежечка положба;
  • Дополнително количката има потпирач за глава и прилагодливи наслони во делот на листовите на нозете;
  • Потпирачите за нозе се демонтираат и подесуваат (нозете можат да бидат хоризонтални).
  Додај во кошничка
 • Инвалидски колички - Стандардни

  Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард

  14.150,00 ден

  3101 | Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард 

  Партиципација: 0%

  • Мултифункционална склоплива механичка инвалидска количка изработена од метален рам;
  • Потпирачот за грб и нозе се подесува и може да се постави во хоризонтална позиција што му овозможува на корисникот да биде во лежечка положба;
  • Потпирач за глава;
  • Наслон за листот на нозете кој се прилагодува;
  • Потпирачите за раце се подигнуваат;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат и демонтираат;
  • Полни гуми.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб (Редерсман)
  Оваа индивидуална надлакотна ортоза со механизам во лакотниот зглоб овозможува контролирана мобилизација на лакотниот зглоб и решавање на контрактури. Можни се две изведби. Разликата е во механизмот во зглобот каде зголемувањето на аголот на екстензија на лактот може да биде степенесто во чекори, кога со секој чекор на поместување добиваме 10 степени на агол на екстензија или континуирано кога регулирањето на овој агол е со навојно вретено.
  Изработена е од термопластичен материјал со лепливи ленти по индивидуална мерка на пациентот.

  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидскa количка Motus

  109.883,00 ден

  3110 | На товар на ФЗОМ со доплата.

  Партиципација: 0%
  Доплата: 40.028 ден.

  • Склоплива активна инвалидска количка, со модерен и спортски изглед, наменета за активни корисници;
  • Се препорачува за лица кои прв пат користат активна;
  • Количката индивидуално се изработува со земање на мерки и избор на компоненти според потребите и желбите на корисникот;
  • Motus има модуларен дизајн со можност за 48 различни подесувања на тркалата;
  • Задните тркала на количката лесно се демонтираат, а наслонот се преклопува што овозможува едноставно и брзо да се транспортира во возило;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина и се демонтираат;
  • Наслонот за грб брзо се подесува за поголем комфор;
  • Кочницата е на ниво на коленото, со што е лесна за ракување;
  • Достапни се два модела CS и CV;
  • Моделот CS e со преден крут рам и единечен алуминиумски потпирач за нозе.

   

  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка S1-SP

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Модерна, ригидна и активна инвалидска количка;
  • Дизајнирана за луѓе кои сакаат да бидат активни;
  • Наслонот се склопува;
  • Изработена од материјал кој овозможува воздухот лесно да циркулира;
  • Потпирачите за раце и нозе се подесуваат по висина;
  • Задните тркала се демонтираат лесно без користење на алат.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка Trigo T Line

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Trigo Т е модерна лесна и склоплива инвалидска количка наменета за активни лица;
  • Количката индивидуално се конфигурира заедно со корисникот, со земање мерка и избор на компоненти според неговите потреби и желби;
  • Задните тркала се со спортски и модерен изглед (тркала за брзо ослободување што може да се прилагодат по агол и висина) со црни бандажи, лесно достапни сопирачки и мали предни тркала кои се движат (прилагодливи во висина) од 3″ до 6″;
  • Страничните панели се прилагодуваат по висина;
  • Тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Изработена е од алуминиумски цевки со триаголен пресек за поголема цврстина на рамот и отпорност од механички оштетувања;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина и отстрануваат;
  • Количката има голем избор на дополнителна опрема и широкиот опсег на бои и димензии на седиштето.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка – Trigo S

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива инвалидска количка за активни лица со спортски дух;
  • Количката индивидуално се конфигурира заедно со корисникот, со земање мерка и избор на компоненти според неговите потреби и желби;
  • Изработена е од алуминиумски цевки со триаголен пресек за поголема издржливост на рамот и отпорност кон механички оштетувања;
  • Задните тркала се со спортски и модерен дизајн, лесно се демонтираат и се прилагодливи по висина и агол;
  • Лесно достапни кочници;
  • Предните тркала се подесуваат по висина;
  • Задните тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Има единечен потпирач за нозе и страници кои се подесуваат по висина;
  • Mожност за голем избор на дополнителна опрема.
  Додај во кошничка
Shopping Cart