Производи на товар на ФЗОРСМ

 • Индивидуални производи

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб (Редерсман)
  Оваа индивидуална надлакотна ортоза со механизам во лакотниот зглоб овозможува контролирана мобилизација на лакотниот зглоб и решавање на контрактури. Можни се две изведби. Разликата е во механизмот во зглобот каде зголемувањето на аголот на екстензија на лактот може да биде степенесто во чекори, кога со секој чекор на поместување добиваме 10 степени на агол на екстензија или континуирано кога регулирањето на овој агол е со навојно вретено.
  Изработена е од термопластичен материјал со лепливи ленти по индивидуална мерка на пациентот.

  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидскa количка Motus

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива активна инвалидска количка, со модерен и спортски изглед, наменета за активни корисници;
  • Се препорачува за лица кои прв пат користат активна;
  • Количката индивидуално се изработува со земање на мерки и избор на компоненти според потребите и желбите на корисникот;
  • Motus има модуларен дизајн со можност за 48 различни подесувања на тркалата;
  • Задните тркала на количката лесно се демонтираат, а наслонот се преклопува што овозможува едноставно и брзо да се транспортира во возило;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина и се демонтираат;
  • Наслонот за грб брзо се подесува за поголем комфор;
  • Кочницата е на ниво на коленото, со што е лесна за ракување;
  • Достапни се два модела CS и CV;
  • Моделот CS e со преден крут рам и единечен алуминиумски потпирач за нозе.

   

  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка S1-SP

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Модерна, ригидна и активна инвалидска количка;
  • Дизајнирана за луѓе кои сакаат да бидат активни;
  • Наслонот се склопува;
  • Изработена од материјал кој овозможува воздухот лесно да циркулира;
  • Потпирачите за раце и нозе се подесуваат по висина;
  • Задните тркала се демонтираат лесно без користење на алат.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка Trigo T Line

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Trigo Т е модерна лесна и склоплива инвалидска количка наменета за активни лица;
  • Количката индивидуално се конфигурира заедно со корисникот, со земање мерка и избор на компоненти според неговите потреби и желби;
  • Задните тркала се со спортски и модерен изглед (тркала за брзо ослободување што може да се прилагодат по агол и висина) со црни бандажи, лесно достапни сопирачки и мали предни тркала кои се движат (прилагодливи во висина) од 3″ до 6″;
  • Страничните панели се прилагодуваат по висина;
  • Тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Изработена е од алуминиумски цевки со триаголен пресек за поголема цврстина на рамот и отпорност од механички оштетувања;
  • Потпирачите за нозе се подесуваат по висина и отстрануваат;
  • Количката има голем избор на дополнителна опрема и широкиот опсег на бои и димензии на седиштето.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка – Trigo S

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Склоплива инвалидска количка за активни лица со спортски дух;
  • Количката индивидуално се конфигурира заедно со корисникот, со земање мерка и избор на компоненти според неговите потреби и желби;
  • Изработена е од алуминиумски цевки со триаголен пресек за поголема издржливост на рамот и отпорност кон механички оштетувања;
  • Задните тркала се со спортски и модерен дизајн, лесно се демонтираат и се прилагодливи по висина и агол;
  • Лесно достапни кочници;
  • Предните тркала се подесуваат по висина;
  • Задните тркалата се подесуваат со цел да се прилагоди центарот за гравитација (тежиштето) според корисникот, со што се добива поголема стабилност или мобилност;
  • Има единечен потпирач за нозе и страници кои се подесуваат по висина;
  • Mожност за голем избор на дополнителна опрема.
  Додај во кошничка
 • Активни колички

  Активна инвалидска количка Sagitta

  69.855,00 ден

  3110 | Активна инвалидска количка

  Партиципација: 0%

  • Vermeiren Sagitta е модерна активна инвалидска количка со крут рам;
  • Количката индивидуално се конфигурира,со земање мерки и избор на компоненти според потребите и желбите на корисникот;
  • Индивидуално се подесуваат потпирачите за раце, потпирачите за нозе, аголот на потпирачот за грб (наклон на седење), аголот на тркалата, висината на потпирачот за грб;
  • Има компактен дизајн и мала тежина што ја прави лесна за управување;
  • Изработена е од легура на алуминиум со што максимална тежина на количката е само 9,5 кг;
  • Има голем избор на дополнителна опрема.
  Додај во кошничка
 • Инвалидски колички - Стандардни

  Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард и со адаптација за WC

  15.930,00 ден

  3101 | Универзална инвалидска колчичка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард и со адаптација за WC

  *Потребна е дополнителна потврда за адаптација за WC(3201)

  Партиципација: 0%

  • Склоплива механичка количка со метален рам;
  • Потпирачите за грб и нозе се подесуваат и може да се постават во хоризонтална позиција, што му овозможува на корисникот да биде во лежечка положба;
  • Потпирачите за нозе се ротираат и отстрануваат;
  • Полни гуми;
  • Потпирач за глава;
  • Прилагодливи наслони за листот на нозете;
  • Адаптација за WC;
  • Потпирачите за раце може да се подигнат.

   

  Додај во кошничка
 • Колички

  Тоалетна инвалидска количка – 3104DAA

  5.191,00 ден

  3104 | Тоалетна инвалидска количка

  3104DAA е тоалетна инвалидска количка.

  Kоличката се користи како помагало за одењето во тоалет и движење на корисникот во внатрешен простор. Со ова помагало животот на корисникот и работата на негувателот се полесни.
  Има фиксни кочници на задните тркала. Потпирачите за нозе се демонтажни и преклопни и има подигнувачки потпирачи за раце. Количката е лесно транспортабилна.

  Додај во кошничка
Shopping Cart