Вертикализатор – SMART™

Шифра: 7301SMAR Категорија: Ознака:

58.275,00 ден70.905,00 ден

 • Статичен вертикализатор SMART кој има мала тежина, безбеден и лесен е за користење, робусен дизајн и има голема стабилност;
 • Поради едноставноста на вертикализаторот, рехабилитацијата и користењето е многу лесно и едноставно за негувателите и семејството;
 • Достапен е во 8 големини и за деца и за возрасни;
 • SMART му дава на пациентот чувство на сигурност и слобода на движење на горните екстремитети;
 • Иновативниот систем UPRIGHT PRO©, составен од карлични и градни стегачи со широк опсег на прилагодување, овозможува поставување во соодветна положба;
 • Има 4 ротирачки тркала и кочници кои овозможуваат придвижување на пациентот.

Технички карактеристики:

 • Ширина: 50 – 78 см
 • Должина: 63 – 91 см
 • Висина: 55 – 110 см
 • Тежина: 10 – 26

Медицински индикации

 • Инфантилна церебрална парализа – различни облици.
 • Менингомиелоцела.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок.
 • Мускулни болести поврзани со пареза и парализа.
 • Генетски заболувања поврзани со пареза.
 • Други нарушувања поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем.
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот и ‘рбетниот мозок и повреда на долните екстремитети.

Стандарна опрема

 • Рам со тркалца со кочници;
 • Карлична пелота со појас;
 • Градна пелота со појас;
 • Потпирач за колена со пелоти;
 • Потпирач за нозете со пелоти;
 • Масичка.

Дополнителна опрема

 • Појас за придвижување на корисникот;
 • Мека прекривка за масичка;
 • Прилагодливи потпирачи за колената;
 • Масичка.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Вертикализатор – SMART™”
Shopping Cart