Вертикализатор – PARAPION™

Шифра: Не е достапно Категорија: Ознака:

94.559,00 ден98.529,00 ден

 • Со цел пациентот да ја прифати стоечката позиција создаден е статичкиот вертикализатор PARAPION кој овозможува целосна и безбедна вертикализација.
 • Стабилната конструкција, ергономските потпирачи за колената, карличниот појас, појасот за граден кош се основни елементи кои овозможуваат сигурност и удобност за време на терапијата.
 • Со PARAPION пациентот успшно го извршува процесот на рехабилитација и едноставните домашни и професионални активности.
 • Вертикализаторот има 4 тркала кои овозможуваат лесно преместување на пациентот.

Технички карактеристики:

 • Ширина: 56 – 67 см
 • Должина: 75 – 93 см
 • Висина: 73 – 107 см
 • Тежина: 17 – 27,5

Медицински индикации

 • Инфантилна церебрална парализа – различни облици.
 • Менингомиелоцела.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок.
 • Мускулни болести поврзани со пареза и парализа.
 • Генетски заболувања поврзани со пареза.
 • Други нарушувања поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем.
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот и ‘рбетниот мозок и повреда на долните екстремитети.

Стандардна опрема

 • Рам со тркалца со кочници.
 • Потпирач-прстен за карлица со појас.
 • Потпирач-прстен за гради со појас.
 • Потпирач-стабилизатор за колена со пелоти.
 • Масичка.

Дополнителна опрема

 • Појас за придвижување на корисникот.
 • Мека прекривка за масичка.
 • Подпазувни потпирачи за рацете (0 / 1,2,3).
 • Потпирачи за колената.
 • Појас за гради или карлица.
 • Потпирач за гради.
 • Потпирачи со држачи за раце.
 • Потпирач за карлица.
 • Масичка за мануелна терапија.
 • Масичка.
 • Танго тркала (нечујни/нерѓосувачки/едносмерни).

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Вертикализатор – PARAPION™”
Shopping Cart