Вертикализатор – Cat II

Шифра: 7301CAT2 Категорија: Ознака:

130.870,00 ден138.329,00 ден

Вертикализаторот  CAT II Invento™  овозможува индивидуализиран пристап кон потребите на децата и нивните семејства. Правилното подесување на ова класа 1 медицинско помагало овозможува стоење како во пронација, така и во супинација, зависно од дисфункцијата на локомоторниот систем и медицинско-терапевртските индикации.

 • Беспрекорно тивко управување постигнато со употреба на пневматски или електричен актуатор.
 • Хипоалергени, 3D spacer материјали кои “дишат”, а кожата долго останува сува.
 • 3D лежиште за стапала за лесно позиционирање во сите правци.

Опис

голот на наклон може да се подесува од 0° до 90°, овозможувајќи промена на положбата од лежење во стоење. CAT II Invento™  исто така е опремено со индикатор за аголот на наклон, со што значително се олеснува секојдневниот процес на рехабилотација. Вертикализаторот доаѓа со безбедносен систем кој спречува несакани промени во положбата.

Опсежниот систем на ремени и потпори кој доаѓа со вертикализаторот  CAT II Invento™  го прави детето да се чувствува безбедно и сигурно, но најмногу од сѐ овозможува исхрана, забава и учење во најудобната положба.

CAT II Invento™  е рачно обоен и целосно изработен од еколошки материјали.

Медицински индикации

 • повреди на мозокот и ‘рбетот со слабост или парализа на долните екстремитети, како и нарушувања на рамнотежата и моторната координација од најразлична етиологија
 • демиелинизирачки заболувања (на пр. мултипна склероза – МС)
 • менингоцела
 • невромускулни болести проследени со слабост и парализа (дистрофија, миастенија гравис, миозит)
 • генетски нарушувања
 • дегенеративни и невролошки заболувања
 • други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа или мускулоскелетни нарушувања
 • повреди на главата и ‘рбетниот столб со пареза или парализа
 • церебрална парализа – повеќе видови и облици

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Вертикализатор – Cat II”
Shopping Cart