Вертикализатор – PARAMOBIL™

118.654,00 ден

 • PARAMOBIL е мултифункционален вертикализатор;
 • Ова е единствен веритикализатор кој комбинира 3 функции;
 • Вертикализаторот дава можност пациентот да биде исправен во статична положба, да се движи во динамична положба и да ги изведува вежбите за нозе во процесот на рехабилитација.
 • Статичкиот начин на работа е совршен во фазата на рана рехабилитација и во ситуации кога дисфункциите ја исклучуваат можноста од самостојно движење.
 • Главната цел на овој начин на работа е да ги подобри физиолошките процеси и да го подобри снабдувањето на телото со кислород.
 • Динамичкиот начин на работа е многу корисен за враќање или стекнување на нови можности поврзани со движењето.
 • Сепараторот на долните екстремитети го спречува вкрсувањето на нозете при одење.
 • Со богатата опрема и можностите за прилагодување, PARAMOBIL ги задоволува очекувањата на пациентите со различни потреби.
 • Едноставен начин на прилагодување и лесно склопување.
 • Вертикализаторот може да се купи како комплетна единица со сите функции или во формат кој одговара на потребите на корисникот.

Технички карактеристики:

 • Ширина: 59 – 76 см
 • Должина: 75 – 93 см
 • Висина: 90 – 97 см
 • Тежина: 22 – 43 кг

Медицински индикации

 • Инфантилна церебрална парализа – различни облици.
 • Менингомиелоцела.
 • Повреди на мозокот и ‘рбетниот мозок.
 • Мускулни болести поврзани со пареза и парализа.
 • Генетски заболувања поврзани со пареза.
 • Други нарушувања поврзани со пареза, парализа и повреди на локомоторниот систем.
 • По трауматска повреда на мозокот, ‘рбетот и ‘рбетниот мозок и повреда на долните екстремитети.

Стандардна опрема

 • Рам со тркалца со кочници.
 • Кружен потпирач за градите со пелоти.
 • Кружен потпирач за карлицата со пелоти.
 • Стабилизатори за горните екстремитети (потпирачи и рачки).
 • Стабилизатор на нозете.
 • Стабилизатор за колената со пелоти.
 • Масичка.
 • Седиште.
 • Електромеханички ротор.

Дополнителна опрема

 • Појас за придвижување на корисникот.
 • Мека прекривка за масичка.
 • Подпазувни потпирачи за рацете (0 / 1,2,3).
 • Потпирачи за колената.
 • Потпирач и стабилизатор за глава.
 • Држач за карлицата.
 • Гаќички со каиши.
 • Потпирач за карлицата.
 • Масичка за мануелна терапија.
 • Масичка.
 • Танго тркала (нечујни/нерѓосувачки/едносмерни).
 • Ротор.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Вертикализатор – PARAMOBIL™”
Shopping Cart