Карбонско стапало Mahi

Категорија:

Со својот уникатен систем на зглобна карбонска пружина, Мahi уште подобро го реплицира ефектот на мускулите и тетивите на природното стапало. Mahi овозможува пријатно движење, со многу поголема динамичност и неспоредливо ниво на мобилност. Со својот елегантен финиш, мат црн изглед и пружина од јаглеродни влакна, Mahi се издвојува од конкуренцијата. Една од првите карактеристики што сe забележува кај ова стапало е неговата многу мала височина. Може да се каже дека е стапало со низок профил.

 • Мека, балансирана амортизација при нагазување на пета, за подобар трансфер во фаза на целосно оптоварување на стапалото.
 • Ефикасно, стабилно оптоварување на стапалото, одлична распределба на тежината.
 • Mahi обезбедува најмалку 8 ° на странична инклинација (инверзија и еверзија), гарантирајќи одлична стабилност на кој било терен.

Технички податоци

 • Големина:21 до 29 см
 • Тежина на корисник: 40 – 110 кг
 • Висина:
  За големина од 21 см до 24см: 65мм;
  За големини од 25 см до 29 см: 75мм.
 • Тежина без навлака: 400-635 гр.
 • Тежина со навлака: 465-700 гр.
 • Материјал: Јаглеродни влакна, алуминиум со голема цврстина, не ‘рѓосувачки челик и полиамид.

Ниво на мобилност

 • K2, K3, K4

Дополнителни информации

 • Инверзија / еверзија: 8 °
 • Водоотпорен: хлорирана, солена и слатка вода.
 • Компатибилност со протези на коленото: Да
 • Компатибилност со типот на ампутација: Сите нивоа на ампутација.
 • Гаранција: 2 години
Shopping Cart