• Лакт

  Лента за епикондилитис

  505,00 ден
  • Лентата за епикондилитис е изработена од неопрен;
  • Има специјално дизајнирано перниче кое прави притисок, ја растеретува тетивата и ја намалува болката во третманот кај епикондилитис;
  • Една големина.
  Додај во кошничка
 • Лакт

  Неопренски стегач за лакт

  565,00 ден
  • Неопренскиот стегач за лакт кој обезбедува заштита по целата површина на лактот;
  • Има компресија со што помага во намалување на болката;
  • Изработен е од неопрен, ја подобрува циркулацијата и го забрува процесот на лекување;
  • Може да се користи при физички и спортски активности.
  Одбери опции
 • Лакт

  Стегач за лакт – Epi Sensa

  2.660,00 ден
  • Стегачот за лакт Epi Sense – Ottobock е изработен од компресивен материјал кој го стабилизира зглобот;
  • Ја подобрува циркулацијата и помага во намалување на оток и изливи во зглобот;
  • Ја намалува болката и ја подобрува функционалноста на зглобот;
  • Во материјалот има антибактериски влакна кои спречуваат создавање на непријатни мириси при долготрајно носење;
  • Има интегрирани силиконски влошки кои прават микромасажа.
  Одбери опции
 • Лакт

  Митела – луксузна

  730,00 ден
  • Митела која овозможува фиксација на рамото и надлактицата при скршеници на надлакотна коска или дислокации на рамо, како и при воспаленија и мекоткивни повреди;
  • Ја стабилизира раката во посакуваната позиција и го поставува рамото во релаксирачка положба;
  • Внатрешноста e ламиниранасо ткаенина за поголема удобност.
  Одбери опции
 • Лакт

  Митела со перниче 30°

  1.690,00 ден
  • Mитела со перниче која овозможува имобилизација на рамото и ограничување на движењето во абдукција од 30°;
  • Се препорачува да се користи по операција на рамо;
  • Изработена е од ткаенина и има перниче од сунѓер за абдукција;
  • Дизајнот на перничето овозможува едноставна употреба за било која рака.
  Додај во кошничка
 • Лакт

  Митела со перниче 45 – 60°

  1.800,00 ден
  • Mитела со перниче за имобилизација на рамото и ограничување на движењето во абдукција од 60°;
  • Се користи по хируршка интервенција на рамо;
  • Изработена е од ламинирана ткаенина и перниче од сунѓер за абдукција;
  • Дизајнот на перничето овозможува едноставна употреба за било која рака.
  Додај во кошничка
 • Лакт

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  7.919,00 ден

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  Партиципација: 10%

  • Корективниот апарат се користи при конзервативен третман кај дислокации на зглобот на лактот во процесот на рехабилитација, при контрактури, третман на скршеници на латералниот или медијалниот епикондил, постоперативна имобилизација;
  • Овозможува контролирано движење во зглобот на лактот со помош на степенест регулатор.
  Додај во кошничка
 • Лакт

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  7.919,00 ден

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  Партиципација: 10%

  • Надлакотен корективен апарат изработен од пластика со интегрирани ленти кои овозможуваат бандажа на целата рака;
  • Се препорачува при скршеници, контрактура на зглоб, луксации како и за постоперативна стабилизација и имобилизација;
  • Лесно се постигнува контролирана имобилизација на зглобот на лактот во потребниот степен и претставува идеална алтернатива за конзервативниот гипс;
  • Едноставно е подесува и има удобни меки потпори на лежиштето на раката.
  Одбери опции
Shopping Cart