• Индивидуални производи

  Чевли отворен фудбалски тип за протези

  3.114,00 ден

  4112 | Чевли отворен фудбалски тип за протези

  • Чевли изработени од висококвалитетна природна кожа;
  • Индивидуално по мерка на корисникот;
  • Чевлите се индицирани за корисници со натколени или потколени протези.

  *Моделот се изработуваат врз основа на претходно земени мерки и консултација од страна на стручно лице.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Специјални ортопедски чевли по гипсан модел

  4109 | Специјални ортопедски чевли по гипсан модел за специфични деформитети

  Чевлите се изработени по индивидуален отисок на корисникот. Со нив се компензираат сите видови деформитети на стапалата со што се добива растоварување на стапалата или саканата корекција на деформитетот.

  Боја и модел на чевлите по избор на корисникот од достапните во моментот на нарачка во зависност од состојбата на стапалата.

   

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Појас за спуштен стомак 20 – 26 см.

  1.148,00 ден

  7401 | Појас за спуштен стомак

  • Појас за спуштен стомак кој дава поддршка на абдоминалната регија после хируршки интервенции;
  • Спречува опуштањето на стомакот после бременост.
  • Висина на појасот 20 – 26 см.

   

  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Индивидуални влошки со медијално или латерално повишување

  950,00 ден
  • Медијално или латерално повишување со штосе оптоварувањето се враќа во центар на зглобот и петата.
  • Го намалуваат оптоварувањето и притисокот врз скочниот зглоб, коленото, колкот и ‘рбетот;
  • Се препорачува при деформитети во скочниот зглоб и надолжниот свод на стапалото;
  • Имаат супинационо перничеза оптимална поддршка на надолжниот лак (сводот) на стапалото;
  • Дополнително може са се вгради метатарзално перниче;
  • Изработени од висококвалитетна кожа.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Индивидуални спортски влошки

  1.680,00 ден
  • Спортски влошки кои се изработуваат индивидуално, со сите неопходни корекции со цел оптоварувањето на стапалата да биде оптимално распределено;
  • Петата е опфатена со влошката и поради тоа стапалото е статички урамнотежено;
  • Нагазната површина на влошката го прати анатомскиот облик на стапалото, со што се обезбедува поголема нагазна површина и рамномерно оптеретување на долната страна на стапалото;
  • Материјалот од кој се изработуваат овие влошки e EVALUX кој се применува во ортопедијата, не прима влага и ги амортизира и апсорбира ударите при спортување со што се намалуваат микротраумите на стопалата и колената при спортување;
  • Се одликуваат со мала тежина (50гр).
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Индивидуални ортопедски влошки по гипсен отисок

  6.150,00 ден
  • Спортските влошки се изработуваат по индивидуален отисок на гипсен модел на кој се моделирани сите неопходни корекции со цел рамномерно оптоварувањето на стапалата;
  • Петата е опфатена со влошката и поради тоа стапалото е статички урамнотежено;
  • Нагазната површина на влошката го прати анатомскиот облик на стапалото со што се обезбедува поголема нагазна површина и рамномерно оптеретување на долната страна на стапалото;
  • Материјалот од кој се изработуваат овие влошки е EVALUX кој се применува во ортопедијата, не прима влага и ги амортизира и апсорбира ударите при спортување со што се намалуваат микротраумите на стапалата и колената при спортување;
  • Се одликуваат со мала тежина (50 грама).
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Кожни влошки за скратување 1 – 3 см

  1.200,00 ден
  • Ортопедски влошки со скратување, изработени од висококвалитетна кожа;
  • Се изработуваат индивидуално по утврденото скратување;
  • Во влошката се вградуваат ортопедско-технички додатоци со различни облици, дебелини и тврдини со цел да се добие растоварување на газењето;
  • Се препорачува да се носат заради рамномерно оптоварување и заштита на колковите, спречување на појава на сколиоза и болки во лумбалниот дел од ‘рбетот.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Ортопедски влошки – Dino

  3.330,00 ден
  • Ортопедски влошки за корекција на стапало кај деца и возрасни;
  • Имаат супинациоски клин за подигнување на сводот на стапалото;
  • За поголеми плановалгуси можно е вградување на клинови за поддршкач
  • Петата целосно се опфаќа во чашка за подобра корекција;
  • Се препорачува кај потешки форми на деформитети на стапалото;
  • Најдобри резултати се постигнуваат во детска возраст;
  • Изработени од антиалергиски ортотичен материјал кој лесно се одржува;
  • Се прилагодуваат индивидуално според потребите на корисникот.
  Додај во кошничка
Shopping Cart