Влошки со внатрешно повишувањe

1.370,00 ден

  • Ортопедска влошка изработена од гел со медијално повишување (внатрешниот дел на влошката е повисок од надворешниот дел);
  • Има гел поддршката во метатарзалниот дел и палецот што обезбедува природно одење;
  • Термопластичниот материјал во логитудиналниот лак и делот на петата го држи стапалото стабилно во правилна положба;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси;

Во делот на петата има гел кој го намалува оптоварувањето и пристисокот врз петата.

Големина

Големина:                        S                   M              L                    XL

Големина на чевли:    34-36          37-39        40-42            43-45

Медицински индикации

Медицински индикации:

  • Одење со прстите навнатре;
  • Валгус на коленото;
  • Инсуфициенција на задната тибијална тетива;
  • Плантарен фасциитис.
Shopping Cart