UCBL влошки за деца

1.955,00 ден

  • Цврста, ортопедска влошка дизајнирана за третман на деформитети на стапалото кај децата;
  • Влошката целосно ја опфаќа петата и има поддршка на сводот на стапалото;
  • Обезбедува рамномерна распределба на оптоварувањето со примена на сила за враќање од три различни точки;
  • Ако се користи од рана возраст, шансите за успешен третман се поголеми;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси.

Големина

Големина:                       XXS        XS          S         M           L           XL

Големина на чевли:   22-23     24-25   26-27  28-29   30-31   32-33

Медицински индикации

Медицински индикации:

  • Плановалгус деформитет;
  • Флексибилни рамни стапала;
  • Дисфункција на задната тибијална тетива;
  • Флексибилна метатарзална аддукција/абдукција.

За дополнителна поддршка во случај на инсуфициенција на задната тибијална тетива.

Shopping Cart