Влошки со надворешно повишување

1.370,00 ден

  • Изработена од гел со латерално повишување (надворешниот дел на влошката е повисок од внатрешниот дел);
  • Има гел поддршката во метатарзалниот дел и палецот што обезбедува природно одење;
  • Термопластичниот материјал во надолжниот лак и делот на петата го држи стапалото стабилно во правилна положба;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси;

Во делот на петата има гел кој го намалува оптоварувањето и пристисокот врз петата

Големина

Големина:                        S              M                   L                      XL

Големина на чевли:  34-36        37-39            40-42              43-45

Медицински индикации

Медицински индикации:

  • Одење со прстите нанадвор;
  • Гену Варум;
  • Гонартроза;
  • Инсуфициенција на перонеална тетива.

За дополнителна поддршка во случај на инсуфициенција на задната тибијална тетива.

Shopping Cart