Индивидуални производи

 • 'Рбет

  Бандажа за клавикула

  445,00 ден

  2509 | Еластичен корсет за кифоза

  Бандажата за клавикула прави имобилизација при повреда и скршеница на клучна коска. Појасот е направен од нерастеглив сунѓерест материјал и велкро ленти со кои едноставно се прилагодува на телото. Меката облога на ортозата дава удобност, не ја дразни кожата и не прави притисок.

  Одбери опции
 • 'Рбет

  Милвоки мидер

  Милвоки корсетот, познат и како цервико-торако-лумбо-сакрална ортоза или CTLSO, е активна корективна спинална ортоза за рбет која обично се користи во третманот на ‘рбетни искривувања кај деца.
  Ортозата обично се препишува за деца со постурално нарушување кои не завршиле со својот раст или кои се во период на брз раст. Не се користи за возрасни или адолесценти кои веќе го завршиле растот бидејќи нема да има ефект. Поради ефикасноста и релативната прифатливост на денешните помодерни ортози денес Милвоки ортозата се користи поретко. Сепак, сè уште се препорачува за третман на деформитети повисоко во торакалниот или цервикалниот ‘рбет. Конзервативните цели за управување со сколиозата се да се стабилизира и спречи прогресијата на деформитетот на ‘рбетот.

  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО

  2506 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО

  Корсетот тип ТЛСО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу бенифити за корисниците на ортозите. ТЛСО е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.

  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  2505 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  Корсетот тип ШЕНО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу бенифити за корисниците на ортозите. Шено е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.

  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза тип ЦБВ/Шено (детски)

  2504/2505 | Корсет за кифоза или сколиоза тип ЦБВ/ШЕНО

  Овие детски корсети тип ЦБВ/ШЕНО се изработуваат индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу бенифити за корисниците на ортозите. Тие се грбни ортози за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Појас за папочна кила

  Папочната кила кај бебињата настанува кога постои слабост на мускилите околу или зад папокот, па дел од цревата поминуваат низ тој отвор. Тогаш папокот на бебето ,,расте“, што изгледа доста страшно за родителите на детето. Папочна кила се јавува кај едно на пет новородени. Не е опасна состојба, ниту болна. Килата се зголемува кога плаче бебето.
  Појасот за папочна кила лесно се поставува, издадениот дел од појасот прави притисок на килата и ја враќа во првобитната положба.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Појас за спуштен стомак 20 – 26 см.

  1.148,00 ден

  7401 | Појас за спуштен стомак

  Овој појас за спуштен стомак oбезбедува поддршка на абдоминалната регија после оперативни зафати. Го спречува опуштањето на стомакот после бременост.

  Се користи со препорака на лекар.

  Достапен е во две висини: 20 и 26 cm.

   

  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Појас за спуштен стомак

  Абдоминалниот ѕид (стомачниот) ги задржува како вистински појас сите стомачни органи на нивната нормална природна позиција. Промените на стомачниот ѕид како општа слабост или растегнување ( на пр. трудница) доведуваат до тоа ,стомачните органи да го изгубат своето нормално лежиште и стомакот се спушта.
  На ослабен и спуштен стомачен ѕид може да се влијае на два начина. Со вежби, со помош на кои се враќа тонусот на мускулите на стомачниот ѕид, и со носење на појасот за спуштен стомак  кој ослабениот стомачен ѕид го потпира однадвор, а со тоа ги подига и внатрешните органи.
  Не претставува проблем кај лицето што го носи во текот на секојдневните активности, удобен е и лесно се поставува.

  Додај во кошничка
Shopping Cart