Влошки за дијабетично стапало

1.055,00 ден

  • Ортопедска влошка специјално дизајнирана за лица со дијабетес, која го заштитува стапалото од триење;
  • Изработена е од мемори пена и обезбедува рамномерна распределба на тежината;
  • Површината е обложена со специјална антибактериска ткаенина која го минимизира триењето со стапалото со цел да се превенира создавање на дијабетични рани;
  • Влошката ги апсорбира ударите при одење и обезбедува удобност;
  • Благодарение на неговиот ергономски дизајн, лесно може да се користи со чевли.

Големина

Големина:                        S             M              L              XL        XXL

Големина на чевли:    35-36     37-38      39-40      41-42      43-44

Медицински индикации

Медицински индикации:

  • Дијабетес и рани на дијабетско стапало;
  • Деформирано стапало;
  • Васкуларни заболувања кои влијаат на стапалото (Буергер);
  • Невропатија на стапало.
Shopping Cart