Влошка за повишување на пета

600,00 ден

  • Анатомски дизајнирана влошка наменета за состојби каде има нееднаква должина на екстремитети;
  • Има две повишувања од 7,5 mm, едно повишување од 15 mm кои лесно се спојуваат и ја зголемуваат висината до 30 mm.
  • Површината е обложена со специјална ткаенина која спречува потење и создавање непријатни мириси;
  • Доколку се користат како пар, може да помогне и за повишување на двете пети;

Цената е за едно парче

Големина

Големина:                        S                 M                     L

Големина на чевли:   34-37           38-41             42-45

Медицински индикации

Медицински индикации:

  • Нееднаква должина на екстремитетите;
  • Рехабилитација по операција на ахиловата тетива;
  • Тендинитис на ахилова тетива;
  • Третман на ретрокалканеален бурзитис.
Shopping Cart