UCBL влошки

1.955,00 ден

  • Цврста, ортопедска влошка дизајнирана за третман на деформитети на стапалото;
  • Влошката целосно ја опфаќа петата и има поддршка на сводот на стапалото;
  • Обезбедува рамномерна распределба на оптоварувањето со примена на сила за враќање од три различни точки;
  • Ако се користи од рана возраст, шансите за успешен третман се поголеми;
  • Површината е обложена со антибактериска ткаенина која спречува потење и создавање на непријатни мириси

Големина

Големина:                        S                      M

Големина на чевли:   34-35            36-37

Медицински индикации

Медицински индикации:

  • Плановалгус деформитет;
  • Флексибилен Pes Planus (рамно стапало);

За дополнителна поддршка во случај на инсуфициенција на задната тибијална тетива.

Shopping Cart