Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард

14.150,00 ден

3101 | Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард 

Партиципација: 0%

 • Мултифункционална склоплива механичка инвалидска количка изработена од метален рам;
 • Потпирачот за грб и нозе се подесува и може да се постави во хоризонтална позиција што му овозможува на корисникот да биде во лежечка положба;
 • Потпирач за глава;
 • Наслон за листот на нозете кој се прилагодува;
 • Потпирачите за раце се подигнуваат;
 • Потпирачите за нозе се подесуваат и демонтираат;
 • Полни гуми.

Технички податоци

 • Широчина на седиште: 450 мм
 • Длабочина на седиште: 400 мм
 • Висина на седиште: 530-780 мм
 • Должина: 1270 мм
 • Ширина: 670 мм
 • Висина: 1270 мм
 • Тежина на количка: 24-26,8 кг
 • Максимална тежина на корисник: 130 кг

ФЗОМ Медицински индикации

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20 Паркинсонова болест;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојка на мускул;
G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.2 Спастична хемиплегична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна церебрална парализа, неозначена;
G81.9 Хемиплегија, неозначена;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетраплегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
Т95.3 и Т95.9 Секвели од изгореници, корозии и смрзнатини;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит;
Z89.5 Стекнат недостиг на нога до или под колено;
Z89.6 Стекнат недостиг на нога над колено;
Z89.7 Стекнат недостиг на двета долни екстремитети на било кое ниво освен само прсти;
Z96.8 Присуство на други означени функционални имплантати.

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард”
Shopping Cart