Натколен корективен апарат со метална сандала за корекција на варус или валгус

2607 | Натколен корективен апарат со метална сандала за корекција на варус или валгус на колено

  • Ортозата се користи за корекција на Валгус или Варус деформитет на колената;
  • Делува со страничен притисок на коленскиот зглоб кај децата во раст од страната каде е потребно зависно дали се работи за О или Х нозе;
  • Изработена е од метална шина со пластична пелота за потпора на натколеницата и пластична лонгета за стапалото кои се користат како потпорни точки;
  • Има бандажирано перниче за коленото преку кое се врши притисок на коленото.

ФЗОМ Медицински индикации

M21.0 Стекната валгус деформација;
M21.1 Стекната варус деформација;
M21.9 Стекнати деформации на екстремитети, неспецифицирано;
Q74.1 Конгенитална малформација на колено.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед или физијатар.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Натколен корективен апарат со метална сандала за корекција на варус или валгус”
Shopping Cart