Аталанта апарат за исчашени колкови за одење

2605 | Аталанта апарат за исчашени колкови за одење
Оваа ортоза ја подобрува стабилноста на колкот со поддршка и позиционирање на колковите во оптимална позиција бидејќи овозможува контролиран опсег на движење. Топчестите зглобови на натколениците и страничните зглобови на колкот овозможуваат контролирани движења. Оваа детска ортоза за колкови може да се користи пост-оперативно за одржување на корегираната хируршка положба или за обезбедување максималната функција на пациентот за време на секојдневниот живот. Подобреното налегнување на колкот поттикнува правилно обликување на ацетабуларниот и феморалниот дел и ја намалува можноста за сублуксација и дислокација.
Овој производ се користи по препорака и надзор на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Медицински индикации

Q65.0 Конгенитална дислокација на колкот, еднострана;
Q65.1 Конгенитална дислокација на колкот, двострана;
Q65.2 Конгенитална дислокација на колкот, неозначено;
Q65(Q65.0-Q65.9) Конгенитални деформации на колкот;
Индикационо подрачје – Legg – Calve – Perthes – ова болест (М91.1 јувенилна
остеохондроза на главата на фемурот) и кај дисплазија на колк – исчашување.

Напомена

*Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед или физијатар.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Аталанта апарат за исчашени колкови за одење”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Shopping Cart