• Колена

  Микропроцесорско колено Orion3

  Микропроцесорското колено Orion 3 има подобрени функции и понапредна технологија. Orion3 им овозможува на корисниците безбедно да го реплицираат природното движење низ различни терени и со различни брзини.

  Водоотпорен: Orion 3 e тестиран на млаз вода од повеќе правци и доби меѓународен сертификат за IP-55. Ова им овозможува на корисниците да имаат поголема слобода и да не бидат ограничени од временските услови. Orion3 е опремен со дренажни отвори, што овозможува водата слободно да истекува од уредот. Строгите тестови потврдуваат дека корисниците на Orion3 се безбедни на дожд.

  Подобрени перформанси за стабилност: Микропросерки командуваните функции го намалуваат ризикот од сопнување или паѓање. ESP функцијата го прилагодува хидрауличниот отпор во реално време, обезбедувајќи оптимална поддршка на положбата, без разлика дали се движите во гужва, на нерамен терен, падини, скали или стоите. Orion3 континуирано ја следи активноста на корисникот и соодветно на тоа реагира за поголема безбедност.

  Природно движење: Orion3 има карактеристика која обезбедува поголема отпорност на флексија кога ќе се појави ненадејно забавување, со што доведува до зголемена сигурност на коленото. Со ова корисникот добива поголема поддршка, контрола и стабилност.

  Додај во кошничка
 • Зглобни механизми

  Микропроцесорско колено – SmartIP

  Погодно е за користење во надворешни услови за корисници со среден и висок степен на активност.
  SmartIP е микропроцесорско контролирано колено што користи компјутерска технологија со која во реално време го подесува коленото до оптимални поставки на флексија и екстензија на коленото индивудуално за секој корисник со што се намалува енергијата потребна за чекорење.

   

  Додај во кошничка
 • Зглобни механизми

  Микропроцесорко колено C-LEG

  C-Leg им помага на луѓето со ампутација на долните екстремитети да постигнат поактивен и независен начин на живот.
  Со многуте иновативни карактеристики, безбеден, динамичен и модерен. Без разлика дали сте на рамен терен, се спуштате по скали, падини или тешки површини како што се шумски пат, песок и чакал, па дури и одење наназад  C-Leg активно се прилагодува на секојдневните ситуации. Стоењето со малку свиткано колено сега е уште поприродно и поопуштено. Независност од временските услови зашто C-Leg е оценета со услов IP67. Овој рејтинг значи дека C-Leg 4 е заштитен од оштетување од дожд или краткотрајно потопување во слатка вода до длабочина од еден метар максимум триесет минути. Исто така, нова е можноста за контрола на C-Leg со помош на апликацијата на уредите со Apple (iOS) и Android.

  Додај во кошничка
 • Колена

  Пневматско колено RAYOME 4 BAR

  Пневматско колено со висок агол на флексија од 159°, што им овозможува на корисниците поголем комфор додека клекнуваат, седат или се облекуваат. Благодарение на матерјалите употребени во изработката на коленото RAYOME, истото е ултра-лесно но се одликува со голема цврстина. Брзината на флексијата и екстензијата на коленото се прилагодува индивидуално според потребите и можностите на корисникот, со што се овозможува поприродно и стабилно одење.

  Додај во кошничка
 • Зглобни механизми

  Пневматски коленски зглоб – 3R106

  Пневматскиот коленски зглоб 3R106 ги олеснува секојдневните активности.
  Секој кој се грижи за домот и сака да биде активен  ја знае важноста на флексибилноста на движењето. Од подигање предмети од под  до отворање на најдолните фиоки  потребен е голем агол на свиткување на коленото. Ова е причината зошто корисниците сакаат коленски зглоб со функционалност што е што поблиску до природниот модел. 3R106 има двојна пневматска единица со вентил за контрола на свиткувањето. При поголема брзина на одење, отпорот на свиткувањето се зголемува авто-адаптивно, што спречува преголемо свиткување, а со тоа движењата се хармонични и контролирани дури и при поголема брзина на одење. Свиткувањето на коленото е до 170 °.
  Коленoто е  наменето за корисници со степен на активност среден до висок (2+3)

  Додај во кошничка
 • Колена

  Пневматско едноосовинско колено со фрикциона кочница – Tedra

  Пневматското колено TEDRА има можност за подесување на екстензијата со што се овозможува одлична стабилност и контрола на фазата на нишање. Спојот на коленото со фрикционата кочница нуди одлична стабилност. Кочницата автоматски се ослободува кога оптеретувањето е на петата.
  Наменето за корисници со среден и висок степен на активност (3).

  Додај во кошничка
 • Колена

  Хидраулично колено Xtreme X60

  Хидраулично колено со двојни завртки кои ја зголемуваат сигурноста на коленото. Има хидрауличен цилиндар кој ја прилагодува брзината на флексија и екстензија на коленото според потребите на корисникот, за да се воспостави поприродно и постабилно одење. Во предниот и задниот дел има капак кој ја штити внатрешноста на коленото од прашина. Се прилагодува според индивидуалните барања на корисникот за одење. Изработен е од нерѓосувачки матерјал со висока цврстина што ја зголемува стабилноста и издржливоста на производот.

  Додај во кошничка
 • Зглобни механизми

  Хидрауличен коленски зглоб – 3R80

  3R80 со својот единствен принцип на ротација на хидрауликата се препорачува и за корисници на протези со телесна тежина до 150 кг. Kaj  3R80  коленото, фазата на нишање и фазата на потпирање се контролирани од хидраулика со што  одењето по скали чекор по чекор и одење по стрмнини е поефикасно и побезбедно. Одот е сличен на физиолошкиот дури и при различни брзини на одење.
  Коленото 3R80 е отпорно на вода до длабочина до 3 метри и има рачно заклучување за уште повисоко ниво на сигурност, особено во влажни услови.
  Коленoто 3R80 е наменето за корисници чиј степен на активност е среден и висок (3+4).

  Додај во кошничка
Shopping Cart