• Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) APDT-TP/APFR-TP – Alps®

  Силиконска навлака со градуирана дебелина на материјалот, од подебел слој на предната страна кон потенок слој на задниот дел, за да обезбеди поголема слобода на движење на корисниците. Во предниот дел навлаката има дебелина од 6 мм, а во задниот 3 мм. Со ова се обезбедува помала иритација и високо ниво на заштита на коскените делови.  Навлаката се препорачува за корисници со подколена ампутација (транстабијална), со средно и високо ниво на активност.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) 6Y42 – Ottobock

  6Y42 Skeo Basic е едноставен и издржлив линер. Појачан е за да се намали дисталното издолжување.
  Направен е од исклучително издржлив силикон и текстилна обвивка. Текстилната обвивка го олеснува поставувањето и соблекувањето. Тенки sидови за флексибилност.Текстурата на внатрешниот дел  го подобрува прилепувањето на чкунката  и брзо одведување на влагата. Добра покриеност на чкунката.

  Погоден е за потколени ампутации и корисници со низок или умерен степен на активност 1 и 2.

  Лесно се одржува и чисти.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) 6Y77 – Ottobock

  Со 6Y77 Skeo лајнерот не е само удобен за носење и погоден за кожата, туку и обезбедува добра поставеност и држење на чкунката во лежиштето. Посебно се препорачува за транстибијални ампутации.  Заради зголемување на флексибилноста лаjнерот  е со различна дебелина по неговата должина. Подебел е на осетливите места како што е тибијата и главата на фибулата и потенок во другите регии. Закривувањето ја олеснува флексијата на коленото. Поставата на лајнерот ја подобрува удобноста .

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) 6Y80 – Ottobock

  6Y80 Skeo е едноставен и издржлив лајнер. Благодарение на високата попречна еластичност, лајнерот лесно се прилагодува на обликот на чкунката. Текстилната постава го спречува надолжното издолжување со што го подобрува чувството на безбедност и контрола над протезата кај корисникот.

  Погоден за трансфеморални ампутации и корисници со низок или умерен степен на активност 1 и 2.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) 6Y90 – Ottobock

  6Y90 Caleo лајнерот е изработен од термообликувачки кополимер обложен со текстил. Ова значи дека лајнерот лесно се прилагодува на обликот на чкунката. Материјалот, исто така, содржи медицинско минерално масло кое ја храни сувата кожа, затоа лајнерот е посебно погоден за корисници со сува или чувствителна кожа. Лајнерот е со пин.

  Погоден за потколени ампутации и корисници со низок или умерен степен на активност 1 и 2.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) AKDT – Alps

  Погоден е за натколени ампутации и за потколени ампутации, за корисници со среден и висок степен на активност (3-4). АКDT лајнерот има до 80% помалку дистално истегнување во однос на другите гел лајнери, што им овозможува на корисниците да имаат поголема стабилност при зголемени активности. Високата густина на гелот не дозволува брчкање и пролизгување.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) ELDT – Alps

  ELDT лајнерот е идеален за корисници со чувствителна кожа.
  ALPS EasyGel содржи специјална мешавина на антиоксиданси кои се наменети за спречување иритации и лечење на оштетувањата на кожата предизвикани од слободните радикали. Оваа карактеристика го прави Easyliner идеален избор за дијабетичари или пациенти со лузни или оштетена кожа.

  Додај во кошничка
 • Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) GLAK – Alps

  GLAK линерот има хоризонтални попречни ленти по обем со цел да се создаде вакуум и формира подобра кохезија помеѓу линерот и лежиштето. Попречните ленти од внатрешната страна на линерот се мазни со што се подобрува прилепувањето на линерот на кожата на чкунката без да се намали протокот на крв во чкунката.

  Додај во кошничка
Shopping Cart