Појас за еднострана препонска кила

1.152,00 ден

7404 | Појас за еднострана препонска кила

Партиципација: 10% (80 ден)
Доплата: 351 ден.

  • Појас за еднострана папочна кила, со додаток во форма на перниче кој се поставува на хернијата и врши благ притисок на килата
  • Со неговото носење се намалува можноста за вклештување на кила при напнување, кашлање или тешка физичка работа.
  • Поставувањето е едноставно со помош на лепливи ленти;
  • Може да се носи пред операција како поддршка и после операција како превенција;

Големина

Медицински индикации

К40.0-К40.9 Ингвинална хернија.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за еднострана препонска кила”
Shopping Cart