Тораколумбален корсет

2.140,00 ден

Овој тораколумбален корсет е изработен од аерична бандажа со метални шини, која овозможува постојана поддршка, компресија и стабилизација на цел ‘рбетен столб, со што значително се намалуваат болките во овој дел на телото. Горниот дел на телото е подигнат и ги влечи рамениците назад во исправена положба.
Особено поволно е што корсетот може да се раздели на два дела и по потреба да се носи само за долниот дел од грбот (во функција на лумбален појас)

Медицински индикации

М51(М51.0-М51.9) Заболувања на интервертебралниот диск;
M47.0-М47.9 Спондилоза;
М48.3-М48.5 Спондилопатии;
М43.1 Спондилолистеза;
М54.3 Ишијалгија;
М54.4 Лумбаго со ишијалгија;
М54.5 Долногрбна болка;
М54.9 Дорзалгија, неозначено;
Т91.1 Секвели од фрактура на рбет;
S32.0 Фрактура на лумбален пршлен;
S32.7 Мултипли фрактури на лумбалниот рбет и карлицата;
S32.8 Фрактура на други и неозначени делови на лумбалниот рбет и карлица;
S33.0 Трауматска фрактура на лумбален интервертебрален диск;
S33.1 Дислокација на лумбален пршлен;
Кај зачестен болен синдром на лумбо сакрален рбет, евидентиран кај избран
лекар, спондилодеза, спондилолистеза.

Големина

Напомена

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Тораколумбален корсет”
Shopping Cart