Појас за еднострана препонска кила

801,00 ден

7404 | Појас за еднострана препонска кила

  • Појас за еднострана препонска кила, со додаток во форма на перниче кое се поставува на хернијата и врши благ притисок на килата;
  • Со неговото носење се намалува можноста за вклештување на кила при напнување, кашлање или тешка физичка работа.
  • Поставувањето е едноставно со помош на лепливи ленти;
  • Може да се носи пред операција како поддршка и после операција како превенција.

ФЗОМ Медицински индикации

(К40.0-К40.9) Ингвинална хернија

Препишува

  • Потврда за ова ортопедско помагало може да ја издаде хирург.

Напомена

  • Се прилагодува на сите големини.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за еднострана препонска кила”
Shopping Cart