Појас за двострана препонска кила

Шифра: 7405VRA Категории: , Ознака:

1.344,00 ден

7404 | Појас за еднострана препонска кила

Партиципација: 10% (120 ден)
Доплата: 143 ден.

  • Појас за двострана препонска кила, со додаток во форма на перниче кој се поставува на хернијата и врши благ притисок
  • Со неговото носење се намалува можноста за вклештување на кила при напнување, кашлање или тешка физичка работа.
  • Ги ублажува симптомите како последица на ингвинална хернија, како што се болка или непријатност;
  • Може да се носи пред операција како поддршка и после операција како превенција.

Големина

ФЗОМ Медицински индикации

(К40.0-К40.9) Ингвинална хернија.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде хирург.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за двострана препонска кила”
Shopping Cart