Одалка со ракофат без тркала

Шифра: 7302DAA Категории: , Ознака:

1.361,00 ден

7302 | Одалка со ракофат без тркала

  • Одалката со ракофат без тркала има широка рамка и голем број прилагодувања на висината.
  • Овој модел на одалка е ултра лесен поради алуминиумскиот материјал.
  • Дизајнот на копчето за преклопување и затворање го прави истото да биде многу лесно и едноставно.

Карактеристики

  • Тежина: 2,7 кг
  • Висина: 76-93,5 см
  • Ширина напред: 59 см
  • Странична ширина: 48 см
  • Максимална тежина на корисник: 100 кг

ФЗОМ Медицински индикации

Т93(Т93.0-Т93.9) Секвели од повреди на долен екстремитет;
Z89.4-Z89.6 Стекнат недостиг на долен екстремитет;
Z96.6  Присуство на ортопедски зглоб имплантант на долен екстремитет;
Q72(Q72.0-Q72.1) Редукциски дефекти на долен екстремитет;
G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26 Екстрапирмидални заболувања и заболувања на движењето;
G30-G32 Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72  Болести на мионевралната спојака на мускул;
G80 Церебрална парализа;
G81(G81.0-G81.9)  Хемиплегија;
G82 (G82.0-G82.5) Параплегија и тетраплегија;
I69 (I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
M05 ; M06; M07; M08 ; M10 Воспалителни полиартропатии;
M15.9 Полиартроза неозначено;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит;
S72 Фрактура на фемурот;
S72.9 Фрактура на фемурот неозначен дел;
S79.7 Мултипли повреди на колкот и бедрото;
S79 Други и неозначени повреди на колкот и бедрото;
S79.9 Неозначена повреда на колкот и бедрото;
S82 Фрактура на подколеницата, вклучувајќи го и глуждот;
S82.9 Фрактура на подколеница, неозначено ниво.

Препишува

  • Потврда за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Одалка со ракофат без тркала”
Shopping Cart