Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

Шифра: 2401 Категории: , , Ознака:

7.919,00 ден

2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

Партиципација: 10%

  • Корективниот апарат се користи при конзервативен третман кај дислокации на зглобот на лактот во процесот на рехабилитација, при контрактури, третман на скршеници на латералниот или медијалниот епикондил, постоперативна имобилизација;
  • Овозможува контролирано движење во зглобот на лактот со помош на степенест регулатор.

Медицински индикации

G54.0 Заболувања на брахијалниот плексус;
G82.1 Спастична параплегија;
M19.1 Посттрауматска артроза на други зглобови;
М19.2 Друга секундарна артроза;
M21.2 Флексиона деформација;
M24.5 Контрактура на зглоб;
M62.4 Контрактура на мускул;
M75.0 Атхезивен капсулит на рамо;
S52.0 Фрактура на горен крај на улна;
S53.1 Дислокација на други и неозначени делови на лакот;
T92.1 Секвели од фрактура на рака;
T92.5 Секвели од повреда на мускул и тетива на горен екстремитет;
Конзервативно или оперативно лечење на лезија на нерв или тетива.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Напомена

  • Се прилагодува на сите големини и страни (лева/десна);
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб”
Shopping Cart