Минерва корсет

4.790,00 ден

  • Минерва корсетот спречува флексија, екстензија и ротација на вратен и граден дел на ‘рбетен столб;
  • Прави имобилизација на главата во одредена исправена положба, како и имобилизација и во лежечка положба;
  • Растеретувањето и фиксирањето е преку долниот дел од вилицата и задниот дел од главата;
  • Изработен е од пластика обложена со полиетиленска пена што го прави пријатен за носење;
  • Составен е од два дела кои меѓу себе се поврзани со лепливи траки.

Големина

Медицински индикации

  • Повреди на цервикалниот ‘рбет;
  • Патолошка фрактура;
  • Стабилни фрактури третирани традиционално;

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Минерва корсет”
Shopping Cart