Ортоза за врат Smartspine

Шифра: 2502OBA Категории: , , Ознака:

3.395,00 ден

 • Ортоза за врат со универзална големина, која има можност за прилагодување на висината во девет различни позиции, за да се обезбеди оптимално прилагодување на пациентот;
 • Има едноставен дводелен дизајн кој овозможува ортозата да се фиксира брзо и едноставно за да се спречи поместување на вратот на пациентот;
 • Изработена од флексибилен материјал кој дава поддршка и може да се обликува на топлина;
 • Внатрешноста е обложен е со пена која овозможува воздухот слободно да циркулира за поголема удобност на пациентот;
 • Има дополнителен сет на влошки за полесно одржување;
 • Големиот отвор на душникот овозможува пристап до каротидниот пулс и поставување на трахеотомија.

Медицински индикации

 • Повреди на вратот;
 • Хернија на цервикалниот диск;
 • Поголеми истегнувања и исчашувања на вратот;
 • Потешка форма на радикулопатија.

Напомена

 • Производот се прилагодува за сите големини.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ортоза за врат Smartspine”
Shopping Cart