Имобилизатор за колено

Шифра: 2204MOA/MOB/MOC/MOD Категории: , , Ознака:

2.250,00 ден2.900,00 ден

 • Имобилизатор за колено кој е наменет за состојби каде е потребна целосна имобилизација на коленото;
 • Обезбедува имобилизација по операција на пателарен и латерален лигамент;
 • Странично по оската на коленото поставени се челични ленти кои обезбедуваат цврста имобилизација на коленото во нулта позиција;
 • Може да се користи и за поддршка и стабилизација при одење, во случаи на спастични долни екстремитети или парализа;
 • Ортозата е изработена од сунѓер со дебелина од 6 мм во внатрешноста ламинирана со фротир;
 • Има висока пропустливост на воздух, флексибилност и обезбедува висока компресија;
 • Степенот на компресија се прилагодува индивидуално со помош на лепливи ленти;
 • Ортозата е достапна во три должини од 45 см, 55см, 65 см и 75 см.

Медицински индикации

 • Постоперативна имобилизација;
 • Предоперативна болка;
 • По дислокација на патела;
 • Конзервативен третман после руптура на PCL (заден вкрстен лигамент);
 • Постоперативен третман после реконструкција на PCL (заден вкрстен лигамент);
 • Во третман на феморопателарна болка отпорна на терапија.

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Имобилизатор за колено”
Shopping Cart