Имобилизатор за колено со регулација – Телескопски (Редерсман)

6.480,00 ден

  • Редерсман ортоза со странични зглобови кои обезбедуваат контрола на аголот на флексија и екстензија на коленото;
  • Обезбедува одлична поддршка по операција каде е потребно контролирано движење на зглобот на коленото;
  • Има телескопски механизам кој овозможува висината индивидуално да се прилагоди според корисникот;
  • Ортозата е изработена од сунѓер со дебелина од 6 мм ламинирана со материјал;
  • Ортозата има висока пропустливост на воздух, флексибилност и обезбедува висока компресија;
  • За поголема удобност обложена е со меки перничиња кои по потреба се вадат и перат.

Медицински индикации

  • Постоперативна рехабилитација;
  • Повреди на лигаменти.

Напомена

  • Производот се прилагодува за сите големини.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Имобилизатор за колено со регулација – Телескопски (Редерсман)”
Shopping Cart