• 'Рбет

  Корсет платнен лумбален со фишбајни

  1.424,00 ден

  2510 | Корсет платнен лумбален со фишбајни

  • Корсет платнен лумбален наменет за ублажување на оптоварувањето во ‘рбетoт и за намалување на болката;
  • Изработен од еластичен материјал кој овозможува воздухот да циркулира, совршено се прилагодува на анатомијата на телото и е удобен за носење;
  • Во задниот дел има четири фишбајни кои се поставени паралелно на `рбетот;
  • Во предниот дел има една лепенка, што го прави поедноставен за поставување;
  • Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Корсет платенен лумбален со фишбајни

  1.705,00 ден

  2510 | Корсет платнен лумбален со фишбајни

  Партиципација: 50% (712 ден)
  Доплата: 281 ден.

  • Корсет платнен лумбален наменет за ублажување на оптоварувањето во ‘рбетoт и за намалување на болката;
  • Изработен од еластичен материјал кој овозможува воздухот да циркулира, совршено се прилагодува на анатомијата на телото и е удобен за носење;
  • Во задниот дел има четири фишбајни кои се поставени паралелно на `рбетот;
  • Во предниот дел има две лепенки, повисок заден дел и дополнителни странични лепенки за затегнување.
  • Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Корсет платнен лумбален со метални шини

  1.655,00 ден

  2511 | Корсет платнен лумбален со метални шини

  • Корсет платнен лумбален наменет за ублажување на оптоварувањето во ‘рбетoт и за намалување на болката;
  • Изработен од еластичен материјал кој овозможува воздухот да циркулира, совршено се прилагодува на анатомијата на телото и е удобен за носење;
  • Во задниот дел има четири метални шини кои даваат поголема поддршка во лумбалниот дел;
  • Во предниот дел има две лепенки, повисок заден дел и странични лепенки за дополнително затегнување.
  • Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.
  • Се препорачува и како заштита при дигање на потешки предмети и физичка активност.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Еластичен корсет за кифоза

  855,00 ден
  • Eластичeн корсет кој се препорачува за третман на кифоза -корекција на неправилно држење;
  • Ја намалува болката;
  • Обезбедува поддршка и релаксација;
  • Изработен е од еластичен материјал кој е удобен при носење.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Бандажа за клавикула

  855,00 ден
  • Бандажа за клавикула која прави имобилизација при повреда и скршеница на клучна коска.
  • Појасот е направен од нерастеглив сунѓерест материјал и велкро ленти со кои едноставно се прилагодува на телото.
  • Меката облога на ортозата дава удобност, не ја дразни кожата и не прави притисок.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Милвоки мидер

  • Милвоки корсетот (Цервико-торако-лумбо-сакрална ортоза или CTLSO), е активна корективна спинална ортоза за ‘рбет која обично се користи во третманот на ‘рбетни искривувања кај деца;
  • Ортозата најчесто се препишува за деца со постурално нарушување, кои не завршиле со својот раст или кои се во период на брз раст;
  • Не се користи за возрасни или адолесценти кои веќе го завршиле растот, бидејќи нема да има ефект;
  • Поради ефикасноста и релативната прифатливост на денешните помодерни ортози, денес Милвоки ортозата се користи поретко;
  • Сепак, сè уште се препорачува за третман на деформитети повисоко во торакалниот или цервикалниот ‘рбет;
  • Ортозата се изработува по индивидуална мерка на корисникот;
  • Се состои од прстен околу вратот со налегнување под вилицата и две окципитални влошки на задниот дел од главата за да се избегне висок притисок во пределот на вратот, пластичен карличен појас, алуминиумски шини напред и назад и кожни торакални перничиња;
  • За постигнување на ефект при лекувањето се препорачува да се носи 23 часa на ден;
  • Неопходна е редовна контрола од лекар.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО

  2506 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ТЛСО

  • Корсетот тип ТЛСО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • ТЛСО е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  2505 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  • Корсетот тип ШЕНО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • Шено е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.
  Додај во кошничка
Shopping Cart