Корсет платнен лумбален со фишбајни

1.424,00 ден

2510 | Корсет платнен лумбален со фишбајни

Платнен лумбален корсет со фишбајни изработен е од еластична аерична бандажа со лепливи траки кои овозможуваат индивидуално прилагодување и компресија. Удобен за носење, а пластичните фишбајни ја дополнуваат поддршката и стабилизацијата намалувајки ја болката. Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.

Исчисти

Медицински индикации

М51(М51.0-М51.9) Заболувања на интервертебралниот диск;
M47.0-М47.9 Спондилоза;
М48.3-М48.5 Спондилопатии;
М43.1 Спондилолистеза;
М54.3 Ишијалгија;
М54.4 Лумбаго со ишијалгија;
М54.5 Долногрбна болка;
М54.9 Дорзалгија, неозначено;
Т91.1 Секвели од фрактура на рбет;
S32.0 Фрактура на лумбален пршлен;
S32.7 Мултипли фрактури на лумбалниот рбет и карлицата;
S32.8 Фрактура на други и неозначени делови на лумбалниот рбет и карлица;
S33.0 Трауматска фрактура на лумбален интервертебрален диск;
S33.1 Дислокација на лумбален пршлен;
Кај зачестен болен синдром на лумбо сакрален рбет, евидентиран кај избран
лекар, спондилодеза, спондилолистеза.

Напомена

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корсет платнен лумбален со фишбајни”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Shopping Cart