Корсет платнен лумбален со метални шини

1.885,00 ден

2511 | Корсет платнен лумбален со метални шини

  • Корсет платнен лумбален наменет за ублажување на оптоварувањето во ‘рбетoт и за намалување на болката;
  • Изработен од еластичен материјал кој овозможува воздухот да циркулира, совршено се прилагодува на анатомијата на телото и е удобен за носење;
  • Во задниот дел има четири метални шини кои даваат поголема поддршка во лумбалниот дел;
  • Во предниот дел има две лепенки, повисок заден дел и странични лепенки за дополнително затегнување.
  • Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.
  • Се препорачува и како заштита при дигање на потешки предмети и физичка активност.

Големина

ФЗОМ медицински индикации

М51(М51.0-М51.9) Заболувања на интервертебралниот диск;
M47.0-М47.9 Спондилоза;
М48.3-М48.5 Спондилопатии;
М43.1 Спондилолистеза;
М54.3 Ишијалгија;
М54.4 Лумбаго со ишијалгија;
М54.5 Долногрбна болка;
М54.9 Дорзалгија, неозначено;
Т91.1 Секвели од фрактура на рбет;
S32.0 Фрактура на лумбален пршлен;
S32.7 Мултипли фрактури на лумбалниот рбет и карлицата;
S32.8 Фрактура на други и неозначени делови на лумбалниот рбет и карлица;
S33.0 Трауматска фрактура на лумбален интервертебрален диск;
S33.1 Дислокација на лумбален пршлен;
Кај зачестен болен синдром на лумбо сакрален рбет, евидентиран кај избран
лекар, спондилодеза, спондилолистеза.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корсет платнен лумбален со метални шини”
Shopping Cart