Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAA

34.347,00 ден

3106 | Инвалидска количка за церебрална парализа

Партиципација: 0%

 • Инвалидска количка за лица со церебрална парализа која е едноставна за користење и подесување;
 • Откако ќе се дефинира положбата, со неколку едноставни потези се подесува седиштето и ремените;
 • Карактеристика на количката е што има можност за менување на наклонот (титл) на седиштето и потпирачот за грб. Оваа положба го олеснува преносот на корисникот, од количка на кревет и обратно;
 • Количката има алуминиумски рам, ремени за фикација на телото, странични перничиња за кои се подесуваат за фиксација на торзото и абдукционен клин;
 • Потпирачите за нозе се демонтираат;
 • Наслонот за глава се подесува;
 • Страниците за фиксација на телото се подесуваат;
 • Потпирачите за раце се подесуваат по висина и се отстрануваат.

Опис

 • Широчина на седиште: 380 мм
 • Длабочина на седиште: 400 мм
 • Висина на седиште: 450 мм
 • Должина: 1200 мм
 • Ширина: 490 мм
 • Висина: 920-1000 мм
 • Тежина на количка: 21-23 кг
 • Максимална тежина на корисник: 100 кг

Медицински индикации

G80(G80.0-G80.9) Инфантилна церебрална парализа.

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Инвалидска количка за церебрална парализа – 3106DAA”
Shopping Cart