Инвалидска собна количка- Стандард Jazz S50

11.031,00 ден

3102 | Инвалидска собна количка – Стандард

Партиципација: 0%

 • Цврста и склоплива рамка;
 • Ергономски рачки за туркање;
 • Потпирачите за раце и нозе се демонтираат;
 • Задните тркала лесно се демонтираат;
 • Алуминиумски кочници;
 • Можност за избор на полни или пневматски задни гуми;
 • Ремени за фиксација на нозете;
 • Ги исполнува највиските ЕУ стандарди за квалитет и функционалност;
 • Има можност да се прилагоди на голем број додатоци.

Технички податоци

 • Широчина на седиште: 390-500 мм
 • Длабочина на седиште: 450 мм
 • Висина на седиште: 420 мм
 • Должина: 1120 мм
 • Ширина: 565-675 мм
 • Висина: 935 мм
 • Тежина на количка: 16,6 кг
 • Максимална тежина на корисник: 130 кг

ФЗОМ медицински индикации

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20-G26
Екстрапирамидални заболувања и заболувања на движењето;
G30-G32
Други дегенеративни болести на нервниот систем;
G35-G37
Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64
Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72
Болести на мионевралната спојка на мускул;
G80.0
Спастична церебрална парализа;
G80.2
Спастична хемиплегична церебрална парализа;
G80.3
Дискинетична церебрална парализа;
G80.9
Инфантилна церебрална парализа, неозначено;
G81(G81.0-G81.9)
Хемиплегија;
G82(G82.0-G82.5)
Параплегија и тетралегија;
I69(I69.0-I69.8)
Секвели од цереброваскуларна болест;
Z89(Z89.5-Z89.8)
Стекнат недостиг на долен екстремитет;
Z96.6
Присуство на ортопедски зглобни имплантанти на нога;
T93.2; T93.6; T93.9
Секвели од повреди на долен екстремитет;
T95.3 и T95.9
Секвели од изгореници, корозии и смрзнатини;
M05; M06; M07; M08; M10
Воспалителни полиартропатии;
M15.9
Полиартроза, неозначено;
M30-M36
Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91
Секвели од полиомиелит.

Препишува

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Инвалидска собна количка- Стандард Jazz S50”
Shopping Cart