Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

2505 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО

  • Корсетот тип ШЕНО се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.
  • Шено е грбна ортоза за корекција на деформитети и е изработена од термопластичен материјал.

ФЗОМ Медицински индикации

G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна церебрална парализа, неозначено;
M40(M40.0-M40.5) Кифоза и лордоза;
M41(M41.0-M41.9) Сколиоза;
M49+A18 Туберкулоза на рбет;
Q67.5 Конгенитална деформација на рбет;
Q76.3 Конгенитална сколиоза поради конгенитална коскена малформација;
Во лекување на кифози и сколиози од различна генеза.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед или физијатар.

Напомена

  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ШЕНО”
Shopping Cart