Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ЦБВ

2504 | Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ЦБВ

  • Грбна ортоза за корекција на деформитети, изработена од термопластичен материјал.
  • ЦБВ корсетот се изработува индивидуално, при што користиме современа CAD-CAM технологија која нуди многу предности за корисниците на ортозите.

ФЗОМ Медицински индикации

G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна Церебрална парализа, неозначено;
M40(M40.0-M40.5) Кифоза и лордоза;
M41(M41.0-M41.9) Сколиоза;
M49+A18 Туберкулоза на рбет;
Q67.5 Конгенитална деформација на рбет;
Q76.3 Конгенитална сколиоза поради конгенитална коскена малформација;
Во лекување на кифози и сколиози од различна генеза.

Препишува

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корсет за кифоза или сколиоза пластичен тип ЦБВ”
Shopping Cart