Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало – UCBL

2610| Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

Ортозата за стaпало UCBL e ортоза која има максимална контрола на позицијата на стапалото. Се користи за корекција на флексибилни деформитети на стапалото, го контролира и лакот и правецот на стапалото. Се разликува од стандардните ортотички средства за стапала по тоа што целосно ја опфаќа петата за да ја држи во правилнa положба.

Опис

  • Се изработува по индивидуален отисок и  наменета е само за лицето за кое се изработува.
  • Изработена е од ПЕ или ПП , лесна за одржување на хигиена
  • UCBL  се чисти со бришење со влажна крпа. Можете исто така да користите алкохол за бришење на пластиката за да ги отстраните сите масла и остатоци од телото.
  • Држете ја  ортозата подалеку од прекумерна топлина за да спречите оштетување на пластиката.

Напомена

Распоред на носење

  1. Првиот ден започнете со носење на ортозата еден (1) час. По еден час отстранете ја ортозата и проверете ја кожата. Може да се забележат некои мали црвени траги на кожата. Тие треба да избледат и/или целосно да исчезнат во рок од 20-30 минути. Мало црвенило е вообичаено кај лакот на стапалото. Ако црвенилото не исчезне во рок од 20-30 минути или ако забележите меурчиња или модринки, не ја враќајте  ортозата. Јавете се кај вашиот ортотичар и закажете состанок.
  2. Вториот ден ставете ја ортозата два (2) часа. Проверете ја кожата уште еднаш. Зголемувајте го времето на носење за по еден  час секој ден. Обично се потребни 7-10 дена адаптирање за UCBL  да може да се носи цел ден. Продолжете да ја проверувате вашата кожа за какви било променим. Типично е да се доживее болка во мускулите додека се прилагодувате на UCBL бидејќи вашите шеми на одење се менуваат. Носете го UCBL секојдневно за да ги добиете најдобрите резултати.

*Ако почувствувате какви било проблеми, ве молиме контактирајте го вашиот ортотичар.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало – UCBL”
Shopping Cart