• Детски ортози

  Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало – UCBL

  3.946,00 ден

  2610| Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  Партиципација: 10% (395 ден)

  • Ортоза за стaпало UCBL која има максимална контрола на позицијата на стапалото;
  • Се користи за корекција на флексибилни деформитети на стапалото, го контролира и лакот и правецот на стапалото;
  • Се разликува од стандардните ортотички средства за стапала по тоа што целосно ја опфаќа петата за да ја држи во правилнa положба;
  • Се изработува по индивидуален отисок;
  • Изработена е од ПЕ или ПП, лесна за одржување на хигиена.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективна лонгета за корекции на деформитети на стaпало – детска

  1.680,00 ден
  • Потколена детска лонгета која помага скочниот зглоб да се држи во функционална положба од 90 степени;
  • Изработена е од полиетелиенски материјал од 3мм;
  • За поголема удобност ортозата од внатре е обложена со перничиња од сунѓер и текстил кои по потреба може да се перат.
  Одбери опции
 • Детски ортози

  Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  2610 | Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  • Ортоза за скочен зглоб (AFO), изработена по индивидуален отисок;
  • Помага за подобрување на начинот на одење преку спречување или ограничување на несакани движења на потколеницата и стапалото, притоа давајќи поддршка на послабите мускули на потколеницата;
  • Се користи за одржување на позицијата на скочните зглобови, корекции на деформитети и помагаат во намалувањето на спастичноста;
  • Изработена е од пластика со можност заради поголема удобност да се обложи од внатрешната страна на ортозата.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за корекција на скочен зглоб – Детски

  2608 | Корективен апарат за корекција на скочен зглоб (Редерсман)

  • Динамична потколена ортоза која се изработува по индивидуален отисок има вграден флексибилен и еластичен зглоб, со што се овозможува оптимална контрола на скочниот зглоб и стапалото;
  • На задната страна на ортозата вграден е граничник со кој се ограничува и регулира прекумерно спуштање на стапалото;
  • Дава добра поддршка при нестабилност кај валгус или варус (навалување на глуждот);
  • За поголема удобност постои можност за обложување на внатрешноста на ортозата како и можност за додавање на индивидуално произведена влошка под стапалото;
  • Се изработува по индивидуален отисок.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Имобилизатор за колено за деца

  2.030,00 ден
  • Детски имобилизатор за колено кој се користи во ситуации кои бараат стабилизација на коленото и целосна екстензија (исправена положба 180°);
  • Странично и на задната страна на имобилизаторот поставени се метални шини;
  • Обезбедува имобилизација по операција на лигаменти во коленото;
  • Може да се користи и за поддршка и позиционирање при одење во случаи на спастичен долен екстремитет и парализа;
  • Ортозата е изработена од сунѓер со дебелина од 6 мм ламинирана со материјал;
  • Ортозата има висока пропустливост на воздух, флексибилност и обезбедува висока компресија.
  Одбери опции
 • Детски ортози

  Натколен корективен апарат со метална сандала за корекција на варус или валгус

  2607 | Натколен корективен апарат со метална сандала за корекција на варус или валгус на колено

  • Ортозата се користи за корекција на Валгус или Варус деформитет на колената;
  • Делува со страничен притисок на коленскиот зглоб кај децата во раст од страната каде е потребно зависно дали се работи за О или Х нозе;
  • Изработена е од метална шина со пластична пелота за потпора на натколеницата и пластична лонгета за стапалото кои се користат како потпорни точки;
  • Има бандажирано перниче за коленото преку кое се врши притисок на коленото.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Натколена корективна лонгета за корекција на контрактури во колено и скочен зглоб

  2609 | Натколена корективна лонгета за корекција на контрактури во колено и скочен зглоб

  • Индивидуална ортоза изработена од полиетилен по отисок на пациентот;
  • Ортозата овозможува позиционирање на ногата во барана положба за спречување на несакани движења;
  • Превенира формирање на контрактури особено при спиење;
  • За подобра удобност обложена е со мек сунѓерест материјали кој не прима пот и влага;
  • Лесно се поставува и отстранува благодарение на лепливите ленти, што ја прави лесна за одржување на хигиената.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Твистеров апарат за корекција на абдукција и аддукција

  2606 | Твистеров апарат за корекција на абдукција аддукција на долните екстремитети

  • Твистеровиот ортопедски апарат се состои од карличен појас, црева за деротатори со челична деротациона сајла и приклучоци за чевлите што овозможува корекција на ротација на стопалата при движење и растење на корисникот;
  • Го корегира дебалансот меѓу внатрешните мускули за ротација на колкот и мускулите на феморалниот врат.
  • При користење на ортозата движењето на корисникот е слободно.

  * Се изработува во спој со ортопедски чевли:
  – ФЗОМ шифра 4107 кај ортоза за една нога и
  – ФЗОМ шифра 4108 за ортози за двете нозе.
  Потребна посебна Потврда за ортопедско помагало.

  Додај во кошничка
Shopping Cart