• Детски ортози

  Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало – UCBL

  3.946,00 ден

  2610| Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  Партиципација: 10% (395 ден)

  • Ортоза за стaпало UCBL која има максимална контрола на позицијата на стапалото;
  • Се користи за корекција на флексибилни деформитети на стапалото, го контролира и лакот и правецот на стапалото;
  • Се разликува од стандардните ортотички средства за стапала по тоа што целосно ја опфаќа петата за да ја држи во правилнa положба;
  • Се изработува по индивидуален отисок;
  • Изработена е од ПЕ или ПП, лесна за одржување на хигиена.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози за долни екстремитети

  Сет за превенција на рамни стапала

  1.245,00 ден
  • Сетот се состои од две полутопки, два цилиндри и каталог со вежби;
  • Внатрешноста на полутопките е исполнета со воздух така што со вежбањето се совладува отпорот, а боцкавата надворешна површина предизвикува сензо-моторна стимулација;
  • Со вежбите се зајакнуваат мускулите и се подобрува координацијата и балансот на телото, а сето тоа е одлична превенција од деформитети на ’рбетниот столб (кифоза, сколиоза, лордоза) како и деформитети на колената.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективна лонгета за корекции на деформитети на стaпало – детска

  1.680,00 ден
  • Потколена детска лонгета која помага скочниот зглоб да се држи во функционална положба од 90 степени;
  • Изработена е од полиетелиенски материјал од 3мм;
  • За поголема удобност ортозата од внатре е обложена со перничиња од сунѓер и текстил кои по потреба може да се перат.
  Одбери опции
 • Детски ортози

  Корективен апарат за корекција на стапало Денис Браун

  6.263,00 ден
  • Ортозата е составена од метална шина и чевли изработени по мерка.
  • Чевлите треба да обезбедат фиксација на стапалото во правилна положба, а растојанието меѓу стапалата се регулира со променливата должина на металната шина.
  • Позицијата на стапалата во ортозата ја одредува лекар.
  • Ортозата се носи со цел да се обезбеди правилен раст на стапалата после третман на стапалата по методот на Понсети.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Ортопедски чевли за Денис Браун

  3.250,00 ден
  • Чевли за корективен апарат за корекција на стапало Денис-Браун;
  • Чевлите треба да обезбедат фиксација на стапалото во правилна положба, а растојанието меѓу стапалата се регулира со променливата должина на металната шина.
  • Позицијата на стапалата во ортозата ја одредува лекар.
  • Ортозата се носи со цел да се обезбеди правилен раст на стапалата после третман на стапалата по методот на Понсети.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Пелени за широк повој

  1.300,00 ден
  • Пелена изработена од квалитетен материјал;
  • Eдноставно и практично решение за мајката и бебето;
  • Се поставува едноставно преку пелената за еднократна употреба, а заменува две тетра пелени и една шведска пелена;
  • Создадена во соработка со доктори од областа на ортопедијата и физијатријата;
  • Многу лесно се одржува, се пере во машина на 40°C, а пеглање не е потребно;
  • Една големина и се препорачува до 4 месечна возраст.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Појас за папочна кила – детска

  933,00 ден
  • Има специјално перниче со кое прави благ притисок на килата;
  • Спречува прогресија на килата;
  • Изработен е од еластичен материјал со памук.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  2610 | Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  • Ортоза за скочен зглоб (AFO), изработена по индивидуален отисок;
  • Помага за подобрување на начинот на одење преку спречување или ограничување на несакани движења на потколеницата и стапалото, притоа давајќи поддршка на послабите мускули на потколеницата;
  • Се користи за одржување на позицијата на скочните зглобови, корекции на деформитети и помагаат во намалувањето на спастичноста;
  • Изработена е од пластика со можност заради поголема удобност да се обложи од внатрешната страна на ортозата.
  Додај во кошничка
Shopping Cart